PK-35 Vantaan Roosa Toivanen valittiin alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueeseen – "Kilpailu on kovaa varsinkin toppareiden kesken"

Toivanen edustaa Suomea, kun maajoukkue kohtaa Norjan torstaina Helsingissä.

Kansallinen liiga on nyt kuukauden tauolla heinäkuussa Englannissa pelattavien naisten EM-kisojen vuoksi, vaikka Suomen kisajoukkueessa on vain kaksi Kansallisen liigan pelaajaa, HJK:n Essi Sainio ja Åland Unitedin Anna Westerlund.

PK-35 Vantaa on liigassa Kuopion Palloseuran jälkeen kakkosena eli hyvässä mitalivauhdissa. Se on hävinnyt 11 pelaamastaan ottelusta vain yhden (Åland Unitedille vieraissa 0–1) ja pelannut yhden tasan (0–0 Myyrmäessä helsinkiläiskaimansa kanssa). Voittoja on siis yhdeksän.

Tuoreimman kolmen pisteen pottinsa PK-35 Vantaa otti viime perjantaina kotonaan, kun espoolainen FC Honka kaatui 3–2.

– Tärkeä taisteluvoitto. Peli ei ollut kauden kauneinta, mutta tahtoa oli onneksi riittävästi, sanoi PK-35 Vantaan luottotoppari Roosa Toivanen.

– Olemme treenanneet hyvin ja kovaa. Treeneissä olemme koko ajan parantaneet, mikä on näkynyt tuloksissakin. Itselläni on ollut pieniä flunssia, mutta hyvin olen jaksanut silti olla koko ajan mukana, ja ihan kivasti on kulkenut, summasi jo seitsemättä kauttaan punamustissa pelaava Toivanen kevätkauden.

Hänet on nimetty Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueeseen, joka kohtaa Norjan torstaina kello 12.30 alkavassa ottelussa Helsingin Pallokentällä.

– On kunnia päästä mukaan, sanoo Toivanen, joka tosin täytti tämän vuoden alussa jo 24 vuotta.

On hienoa, että varsinkin yli-ikäisenä olen tullut huomatuksi.

– Joukkueeseen on voinut valita kolme yli-ikäistä pelaajaa, Toivanen selvittää.

– Minun lisäkseni yli-ikäisiä ovat KuPS:n Aino Kröger ja Ruotsissa Umeå IK:ssa pelaava Emma Santamäki.

Suomen joukkue kokoontui maanantaina Pajulahden urheiluopistolle leireilemään ja valmistautumaan maaotteluun.

– Hyvä joukkue on koossa, ja kilpailu kovaa varsinkin toppareiden kesken. Kaikki eivät ilmeisesti pääse pelaamaan. Itse tietysti kovasti haluaisin enkä aio antaa armoa muille, julistaa Toivanen.

Hänen kanssaan pelaavien topparien paikoista taistelee myös Vantaan Sanomien lukijoiden vuoden 2021 parhaaksi vantaalaisurheilijaksi äänestämä, nykyään HJK:ssa pelaava Joanna Tynnilä.

On hieno signaali Myyrmäen suuntaan, että valitsijat – U23-naisten uusi päävalmentaja Jarmo Matikainen etunenässä – haluavat nähdä, miten liigassa vakuuttavasti pelannut Toivanen pärjää hieman isommissa ympyröissä.

– On hienoa, että varsinkin yli-ikäisenä olen tullut huomatuksi. Todella hyvillä fiiliksillä olen, toteaa vuosi sitten Ruotsia vastaan saman ikäluokan maaottelussa täydet 90 minuuttia pelannut Toivanen.

Muita PK-35 Vantaan pelaajia ei joukkueessa ollut silloin eikä ole nytkään. Kaikkiaan Toivasella on 23-vuotiaiden maaotteluita ennestään tilillään 13. Suomen mestaruutta hän on juhlinut PK-35 Vantaassa sekä 2016 että 2018.

PK-35 Vantaan seuraava liigaottelu on 17. heinäkuuta Oulussa ONS:n vieraana. Seuraava kotipeli on vasta 8. elokuuta, kun tämän hetken sarjakolmonen HJK tulee Myyrmäkeen. Maajoukkueleirin ja maaottelun jälkeen Toivanenkin pääsee pienen kesäloman viettoon.

– Ihan vaan Suomessa on tarkoitus relata. Omatoimiset treenit on toki muistettava hoitaa.

Helmarit eli Suomen naisten maajoukkue pelaa EM-kisoissa julmetun kovassa alkulohkossa. Avauksessa 8. heinäkuuta vastassa on Espanja, 12. heinäkuuta Tanska ja 16. heinäkuuta Saksa.

– Tiukkaa tulee olemaan, Toivanen ennakoi.

– Vastahyökkäyksillä Helmarit saattaa pystyä pari maalia tekemään. Jos saisivat niiden myötä edes jonkun tasapelin kaivettua, toivoo Toivanen, vielä ”haastajahelmari” mutta tulevaisuudessa toivottavasti mukana oikeissa Helmareissakin.

Pitkään koossa ollutta permanenttia Helmareiden päävalmentaja Anna Signeulin on joka tapauksessa EM-kisojen jälkeen vähitellen ruvettava rohkeammin uudistamaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut