Alkoiko kesäloma? Toimitus poimi 6 + 1 vinkkiä, joiden avulla vietät lomapäivää Vantaalla

1.

Aina on hyvä sää mennä kesäteatteriin, ja teattereita löytyy Vantaalta useita. Esimerkiksi Backaksen kartanolla, Tapahtumakeskus Puimalassa, ensi-iltansa saa Miia Nuutilan ja Antti Paavilaisen Olen suomalainen -kesäteatteriesitys. Kari Tapion elämästä kertova teatteriesitys saa ensi-iltansa 7. heinäkuuta.

Paavilainen ja Nuutila esittävät Kari Tapiota ja tämän puolisoa Pia Viheriävaaraa. Hauska knoppitieto on sekin, että näyttelijäkaksikko on aviopari myös siviilielämässä. Liput alkaen 36 euroa.

2.

Laila Pullisen veistospuisto (Sotungintie 4). Vantaalaisen kuvanveistäjän (1933–2015) veistopuisto ja kotimuseo ovat paikkoja, jotka täytyy itse kokea.

Veistospuisto ja museo ovat avoinna 28. elokuuta asti.

Kesän näyttelykokonaisuus Pas assemblé – tanssin jatkuva liike esittelee tanssiaiheisia teoksia Laila Pullisen tuotannosta 1960-luvulta 2010-luvulle. Näyttely on esillä Nissbackan kartanon alueella sijaitsevassa Ateljee-galleriassa.

Kävijöitä palvelee sään salliessa myös veistospuistossa sijaitseva kesäkahvila Anja & Annikki.

Näyttely on avoinna torstaista sunnuntaihin kello 11–17. Liput 15/12 euroa, myös Museokortti käy.

3.

Katrinebergin kartano (Katriinankuja 5) toimii Vantaan kaupungin asukastilana. Kartanolla ja sen pihapiirissä pääsee taatusti irti arjesta.

Empiretyylinen 1800-luvulla rakennettu kartano on nähtävyys on itsessään. Kartano on sisustettu lahjoituksena saaduilla huonekaluilla ja tekstiileillä.

Kartanon pihapiiristä löytyy kauniin puutarhan lisäksi muun muassa 4H-yhdistyksen kotieläinpiha. Yhdistys järjestää niin laidunvierailuja kuin eläinpäiviäkin. Tarkemmat tiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.

Kartano on kesällä avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–18, tiistaina, torstaina sekä perjantaina kello 10–16.

4.

Myyr York Park. Joko olet piipahtanut Myyrmäessä Myyr York Parkissa (Jönsaksentie 6)? Urbaaniksi katupuistoksi kutsuttu paikka on kaikille avoin. Livemusaa on luvassa pääasiassa perjantaisin.

Esimerkiksi juhannuksena, perjantaina 24. kesäkuuta kesälavalla pidetään juhannustanssit.

Vaskivuoren lukiossa aikoinaan opiskelleet nuoret ovat perustaneet Tanssiorkesteri Kuunsillan. Se soittaa ikivihreitä klassikoita kello 20 alkaen. Ennen tanssiorkesteria kesälavalla esiintyy AJ Turtiainen kello 18.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kesän aikana Myyr York Parkissa esiintyvät muun muassa Ongelma X Mustat Pilvet (1.7.), Risto (8.7.), Iisa (11.8.) ja Kube (26.8.).

Myyr York Parkin ohjelman tuottavat Vantaan kaupunki ja Vantaa elävän musiikin yhdistys Velmu ry.

5.

Sadepäivä? Suuntaa museoon, galleriaan tai tiedekeskus Heurekaan.

Heurekassa (Tiedepuisto 1) on parhaillaan esillä muun muassa Katastrofien keskellä -näyttely. Uusi tekoälyyn liittyvä Me, myself & AI -näyttely avautuu tiedekeskuksessa 22. kesäkuuta.

Vantaan taidemuseo Artsissa (Paalutori 3) voi tutustua Muutoskohtia-näyttelyyn ja Vantaan kaupunginmuseossa (Hertaksentie 1) Tikkurilan vanhaa asemarakennusta esittelevään valokuvanäyttelyyn Kotiasemasi Vantaalla.

Kaupunginmuseossa vietetään keskiviikkona 29. kesäkuuta myös Pride-viikkoa. Museon Night at the Museum -tapahtumassa DJ soittaa rentoa musiikkia. Museolle voi tulla hengailemaan rennossa tunnelmassa ja pelailemaan lautapelejä tai Kahootia. Kello 18–21 vietettävä tapahtuma on päihteetön.

Ja löytyyhän Vantaalta gallerioitakin. Galleria Gjutarsissa (Vanha Kuninkaalantie 6) on esillä 2.–9. heinäkuuta Fanni Kestilän abstrakteja maalauksia ja kipsiveistoksia Why am I like this? -näyttelyssä.

Galleria K:ssa (Asematie 7) aukeaa puolestaan 23. kesäkuuta Vantaan taiteilijaseuran Paula Pitkäsen, Juha Rantasen, Johanna Rytkölän, Soili Taljan ja Mauri Villbergin näyttely Valintoja.

6.

Ota lähihistoria haltuun kävelykierroksella. Vantaa-Seura järjestää kesällä kävelykierroksia, joissa tutustutaan Vantaan historiaan. Helsingin pitäjän kirkonkylään sijoittuvat omat kierroksensa, mutta lähiöissäkin kierretään.

Esimerkiksi maanantaina 27. kesäkuuta tutustutaan Tikkurilan historiaan. Retki starttaa kello 17.30 Vantaan kaupungintalolta (Asematie 7). Oppaan johdolla kävellään modernin ja vanhan Tikkurilan läpi Kuninkaalan suuntaan. Liput kierrokselle maksavat 10 euroa.

Vantaan-Seuran verkkosivuilta löytyvät tiedot kaikista kesän kierroksista.

7.

Suuntaa luontoretkelle. Opastettujen ja pääsääntöisesti maksuttomien luontoretkien avulla tulee retkeiltyä sellaisissakin paikoissa, joihin ei ehkä muuten tulisi mentyä. Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri kertoo, että heinäkuussa Vantaalla järjestetään muun muassa opastettu retki Koivuhaan arboretumiin (Meiramitie 2) 17. heinäkuuta. Retkelle lähdetään pysäköintialueelta kello 10.

Kesällä Vantaalla on luvassa lisäksi niin perhos- kuin lepakkoretkiä kuin vaellusretki Sipoonkorpeen.

Katso lisää vinkkejä tapahtumiin Vantaan Sanomien menoinfosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut