Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joko huomasit tämän muutoksen Vantaalla? Sähköpotkulautojen uusi ominaisuus vaikeuttaa ajamista, jos kuljettaja on päihtynyt

Sähköpotkulautoja Vantaalla vuokraava Bird on tuonut menopeleihinsä ominaisuuden, jonka toivotaan hillitsevän päihtyneenä tai väsyneenä ajamista.

Safe start -ominaisuus toimii siten, että Birdin sovellus varmistaa kuljettajan ajokunnon pyytämällä tätä syöttämään sovellukseen tietynlaisen avainsanan. Birdin tiedotteessa kerrotaan, että jos sovellus tulkitsee kuljettajan ajokunnon heikentyneen, suosittelee se tilanteeseen paremmin sopivaa vaihtoehtoa, kuten taksia tai bussia.

Avainsanaa kysytään, jos sähköpotkulaudalla ajaa kello 22–05 välisenä aikana. Keskiyön ja aamuviiden välillä Birdillä on käytössä myös nopeusrajoitus. Kaikki kulkuvälineet kulkevat tuolloin maksimissaan 16 kilometriä tunnissa.

Lisäksi Birdin kulkuvälineitä ei voi käyttää lainkaan perjantai- ja lauantaiöisin puolenyön ja aamuviiden välillä.

Avainsanaa kysyvä safe start -toiminto on Vantaan lisäksi käytössä Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa ja Jyväskylässä.

Lue myös: Vantaalla sähköskuuteilla ajellaan tutuilla säännöillä, mutta Helsinki kiristi pysäköintiohjeita

Lue myös: Sähköskuutteihin nopeus- ja käyttörajoituksia myös Vantaalla – "Nyt on käyttäjien vuoro osoittaa vastuullisuutta"