Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinvointialue sai toimialajohtajat, terveyspalvelujen pomon pesti ratkaistiin lopulta arvonnalla – johtajilla lähes kymppitonnin kuukausipalkka

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto valitsi toimialajohtajat hyvinvointialueelle tiistai-illan kokouksessaan. Aluevaltuusto järjesti kustakin toimialajohtajan paikasta virkavaalin.

Vanhuspalvelujen toimialajohtajaksi valittiin Minna Lahnalampi-​Lahtinen.

Konsernipalvelujen toimialajohtajan tehtävän sai Mikko Hokkanen.

Sekä Lahnalampi-Lahtinen että Hokkanen valittiin tehtävään yksimielisesti.

Lahnalampi-Lahtinen on työskennellyt Vantaan vanhus- ja vammaispalveluijen johtajanana. Hokkanen on puolestaan työskennellyt Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintovalmistelujohtajana.

Terveyspalvelujen toimialajohtajan paikkaan aluehallitus ehdotti kahta eri henkilöä, Piia Niemi-Mustosta tai Kati Liukkoa. Niemi-Mustonen työskentelee tällä hetkellä Vantaan vt. terveyspalvelujen johtajana ja Liukko Porvoossa johtavana lääkärinä.

Terveyspalvelujen toimialajohtaja valittiin lopulta arpomalla, koska suljetun lippuäänestyksen jälkeen molemmat saivat 34 ääntä ja yksi ääni hylättiin. Hylätyssä äänestyslapussa luki Kati Niemi.

Jännitysnäytelmän jälkeen äänestysuurnasta nostettiin lopulta Kati Liukon nimi, joka valittiin terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajaksi.

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtajan virkaan aluehallitus ehdotti aluevaltuustolle Hanna Mikkosta tai Piia Niemi-Mustosta. Mikkonen työskentelee tällä hetkellä Keravan perheitä tukevien palvelujen johtajana. Niemi-Mustonen sai 18 ääntä ja Mikkonen 51 ääntä, ja näin Mikkonen tuli valituksi.

Aluevaltuusto päätti myös toimialajohtajien palkasta, joka tulee olemaan 9 900 euroa kuukaudessa.