Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesätöissä | "Jonoa oli ulko-ovelle saakka" – Anniina Valtonen oppi paksunahkaiseksi ensimmäisessä kesätyössään

Anniina Valtonen oppi ensimmäisessä kesätyössään ottamaan vastaan palautetta, joka ei aina ollut myönteistä. Paksunahkaisuuden kehittämisestä on hänelle hyötyä nykytyössäkin.

Ilmatieteen laitoksen ja Ylen meteorologi sekä Puoli seitsemän -ohjelman juontaja työskenteli vuosina 2008–10 Nastolan ABC-liikenneaseman Hesburgerilla. Valtonen oli 18-vuotias aloittaessaan siellä ensimmäisen kesänsä.

– Muistelen aikaa lämmöllä, mutta pohdin myös sitä, miten olen jaksanut huhkia siellä, Anniina Valtonen kertoo ja sanoo edelleen osaavansa tehdä Hesburgerin hampurilaisia.

Nastolan ABC:n Hesburger oli Valtosen mukaan melko pieni ja välillä hänkin oli työvuorossa yksin. Samalla piti hoitaa kassapalvelut ja valmistaa ruoat.

– Sinne saattoi yhtäkkiä tulle bussilastillinen ihmisiä syömään. Jonoa oli ulko-ovelle saakka, Anniina Valtonen kertoo.

Työssä vaadittiin omataitoisuutta ja kykyä sietää kiirettä sekä stressiä. Niin, ja haukkuja asiakkailta.

– Opin sen, että ihmisten haukkuja ei saa ottaa itseensä. Opettelin jo silloin hyvin vahvan taidon ymmärtää, että kun ihminen haukkuu minua pinna kireällä niin haukkuminen ei johdu minusta, Valtonen kiteyttää.

– Silloin palautteet ja vihaiset huudot tulivat kasvotusten, nyt niitä tulee nimimerkin takaa netin keskustelupalstoilla, hän kertoo.

Kesätöissä-sarjassa julkisuudesta tutut ihmiset kertovat kesätyökokemuksiaan. Kenen haastattelun haluaisit lukea? Lähetä toive sähköpostitse osoitteeseen Deski.helsinki@media.fi