Ilolassa kurja kesäilmiö: kananmunia seiniin ja roskapöntöt nurin – Poliisilta tiukka muistutus

Ilolassa kesä on käynnistynyt ikävissä merkeissä. Itä-Uudenmaan poliisi on saanut huolestuneita yhteydenottoja nopeasti lisääntyneestä ilkivallasta ja häiriökäyttäytymisestä. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi asiasta Facebook-sivullaan keskiviikkona.

Poliisin päivityksen mukaan talojen seiniin on heitelty kananmunia. Lisäksi ovikelloja on käyty pimputtelemassa ilman syytä ja juostu karkuun.

Ilolassa asuvien roskapönttöjä on kaadettu, asukkaita kiusattu ja solvattu sekä ovia potkittu.

Poliisiin mukaan ilkivallan ja häiriökäyttäytymisen tekijöiksi epäillään alaikäisiä nuoria, joita poliisin ennalta estävän toiminnan konstaapelit ovat käyneet alueella kuulemassa.

Poliisi muistuttaa, että vaikka rikosoikeudellinen vastuu alkaa 15-vuotiaana, on toisen henkilön omaisuudelle aiheutuneiden vahinkojen korvaamisvelvollisuus kaikenikäisillä.

– Samalla haluamme kannustaa huoltajia juttelemaan lastensa, ja vaikka heidän kavereittensakin kanssa siitä, että toisten ihmisten omaisuuden tärveleminen ei ole ok ja millaisia seuraamuksia ilkivallanteosta voi tulla, Itä-Uudenmaan poliisi kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Lisäksi poliisi huomauttaa, että toiminnalla aiheutetaan myös turvattomuuden tunnetta erityisesti iäkkäille ihmisille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut