Vantaan kaupunki liputtaa tällä viikolla sateenkaaren väreissä – kaikki kaupungit eivät Pride-lipuilla koristaudu ja Espoossa "Pride-penkkejä" on jopa poltettu

Sateenkaariliput heiluvat tuulessa Vantaan kaupungintalon edustalla olevissa lipputangoissa. Pride-viikon tunnusmerkiksi nousseet liput liehuvat koko viikon.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen otti Twitterissä kantaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen puolesta.

Vantaalaiset voivat hakea tuttuun tapaan oman sateenkaarilippunsa Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoista. Lippuja jaetaan yli 200 kappaletta.

Yhdenvertaisuuden puolesta liputtaminen ei kuitenkaan ole kaikilla kaupungeilla normaalina käytäntönä. Esimerkiksi Nurmijärvellä kunnanvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen viime vuonna, että kaupunki ei osallistu Pride-viikon liputukseen.

Yle puolestaan kertoo, että Nokialla päädyttiin samanlaiseen ratkaisuun. Päätöstä perusteltiin sillä, että Pride-liputuksen myötä kaupungin olisi liputettava myös muiden vähemmistöryhmien lipuilla heille merkityksellisinä päivinä.

Espoosta sen sijaan löytyy jopa sateenkaaren värein maalattuja "Pride-penkkejä". Länsiväylä-lehden mukaan penkit ovat kuitenkin joutuneet ilkivallan kohteeksi, sillä niitä on poltettu, kaadettu ja töhritty.

Kaupunkilehti Länsiväylä kertoo, että penkkejä vastustavat haluaisivat penkkejä myös muille vähemmistöille, kuten "saamelaisille, romaneille ja eläkeläisille".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut