Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Digimuseo sai ensimmäisen vantaalaiskohteensa – Virtuaalinäyttelyssä pääsee tekemään tuttavuutta myös Lokin kanssa

Suomen ilmailumuseon näyttelyissä voi nyt vierailla virtuaalisesti, sillä museo on ensimmäisenä vantaalaismuseona mukana Digimuseossa.

Ilmailumuseon ensimmäinen digitaalisesti tarjoiltava näyttely keskittyy toisen maailmansodan jälkeisiin DC-3-koneisiin, joilla on ollut merkittävä rooli Suomen lentoliikenteen kehityksessä. Koneiden monipuolisesta käytöstä piirretään kuvaa kuvaa tarinoiden, videoiden ja kuva-aineiston avulla.

Näyttelyn 3D-mallinnuksen tähti on Aviapoliksen maamerkkinä tunnettu ”Lokki”. Virtuaalinäyttelyssä voi astua koneen 3D-mallin sisään ja tutustua DC-3-koneen sisätiloihin 360-kuvan avulla sekä siviili- että sotilas-asussa.

Näyttelyssä yhteistyökumppanina myös Suomen Ilmavoimamuseo ja Ilmailumuseoyhdistys ry. Digimuseossa on useiden Suomen museoiden näyttelyjä. Ne kaikki ovat ilmaisia. Osaan näyttelyistä voi varata myös maksullisen opastetun kierroksen.

Digimuseo löytyy osoitteesta digimuseo.fi. Ilmailumuseon Kolmosten siivillä -näyttelyyn Digimuseossa pääset sisälle täältä.

Lue myös:

Vantaa puhaltamassa nostetta Ilmailumuseolle – Kaupunki takaisi miljoonien eurojen lainan ja avustaisi vuosittain sadoilla tuhansilla