Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vetokannaksella ja Kuusijärvellä veden lämpötila jo yli 25 asetta – uintiriemua vähentää järvisyyhy ja sinilevä

Vantaan uimavedet ovat helteiden ansioista lämmenneet mukaviin lukemiin. Esimerkiksi Kuusijärvellä veden lämpötila oli keskiviikkona 26,4 astetta, ja Vetokannaksella 25,3 astetta.

Uintiriemua himmentää se, että Kuusijärvellä on Vantaan kaupungin verkkosivujen mukaan havaittu sinilevää. Vetokannaksen ja Leppäkorven maauimalan vesistä on raportoitu puolestaan järvisyyhystä.

Imumadon toukan aiheuttama järvisyyhy on vaaraton vaiva, mutta uimarille harmillinen. Ihoa voi uinnin jälkeen pistellä ja iholle voi ilmestyä pieniä, kutisevia täpliä ja näppylöitä.

Järvisyyhyä voi ehkäistä käymällä uinnin jälkeen suihkussa vaikka heti uimarannalla. Lisäksi kannattaa välttää kahlaamista rantavedessä.

Keravanjoen uimapaikkojen veden laatu vaihtelee paljon. Etenkin sateiden jälkeen uimavesissä on havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia. Siksi Havukosken, Matarin ja Nikinmäen uimarannoilla ei kannata uida runsaiden sateiden jälkeen.

Jokivarren uimarannoista Nikinmäessä veden laatu oli merkitty 22. kesäkuuta huonoksi. Muiden jokivarren uimarantojen vesi oli viimeisimpien mittausten mukaan laadultaan hyvää.