Vantaa päihitti Espoon ja Helsingin asuntosijoittajien listalla – Ennustettu vuokratuotto on Vantaalla suurista kaupungeista paras

Vantaa sijoittui torstaina 30. kesäkuuta julkaistussa asuntosijoittajia edustavan Suomen Vuokranantajat ry:n kaupunkilistauksessa kolmossijalle.

Vertailussa arvioidaan kaupunkien houkuttelevuutta asuntosijoittajan näkökulmasta eri mittareilla. Vuoden 2022 rankingissa oli mukana 27 kaupunkia.

Asuntosijoittajille houkuttelevin kaupunki on Tampere. Vantaan edelle kakkoseksi kiilasi Turku.

Vantaan houkuttelevuutta perustellaan sillä, että Vantaalla on asuntoja hyvillä liikenneyhteyksillä ja asuntotarjonta on monipuolista. Neliöhinnat ovat asuntosijoittajien raportin mukaan muuta pääkaupunkiseutua halvemmat, mutta vuokrissa erot ovat pienemmät. Se näkyy vuokratuotto-odotuksissa, jotka ovat Vantaalla suurista kaupungeista korkeimmat.

Rankingissa Helsinki pääsi sijalle neljä ja Espoon oli 9. Ihan kaikessa Vantaa ei kuitenkaan pese pääkaupunkia. Helsingissä asuntojen hintakehitys on nopeampaa.

Kaupunkiranking perustuu Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) laskemiin kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin, kuten Tilastokeskuksen väestöennusteeseen ja Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin kaupunkikohtaisiin kehitysnäkymiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut