Poliisi varoittaa: Verkko-ostoksia tekevän tulee olla erityisen tarkkana, jottei joudu petoksen uhriksi – "Huijausmuotojen kirjo tuntuu olevan loputon"

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että sille on kesäkuun aikana tehty useita rikosilmoituksia, missä asianomistajat ovat joutuneet petoksen uhriksi netissä tehtyjen kauppojen yhteydessä.

– Nousevan trendinä ovat olleet torihuijaukset, jossa tavaran myyjää pyydetään kirjautumaan postin palveluun, jotta ostaja saa tuotteen sitä kautta. Kirjautumisen yhteydessä ostaja on muun muassa antanut korttinsa tiedot, verkkopankkitunnuksen sekä mobiilisovelluksen tunnuksen, kertoo rikostarkastaja Marianne Mettovaara tiedotteessa.

Huijausmuotojen kirjo tuntuu olevan loputon. Tavallisen ihmisen voi olla vaikea huomata huijausta tai sen yritystä.

Nyrkkisääntönä kannattaa muistaa, että ei anna pankkitunnuksia muuten kuin oman verkkopankin sivuilla ja mobiilisovelluksissa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että osassa tapauksissa myyjältä on pyydetty kuljetusvakuusmaksuja tai käytetty tekaistua postin tai S-pankin linkkiä. Näissä tapauksissa myyjä on antanut korttitietonsa ja tileiltä on päästy tekemään useitakin luvattomia maksuja.

Poliisi mukaan myyjien tappiot vaihtelevat jokusesta kympistä 2000 euroon.

Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeillä maksuvälinepetos, lievä petos ja petos.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut