Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

15-vuotiasta nuorta epäillään ryöstöistä eri puolilla Vantaata – uhkaili uhrejaan tappamisella ja puukottamisella

Itä-Uudenmaan poliisi esittää vangittavaksi 15-vuotiasta nuorta, jota epäillään kahden kesäkuussa tapahtuneen ryöstön tekijäksi.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että toinen ryöstöistä tapahtui 23. kesäkuuta torstai-iltana Tikkurilassa ja toinen 27. kesäkuuta maanantaina iltapäivällä Myyrmäessä.

– Tikkurilassa torstaina tapahtuneessa ryöstössä asianomistajalta oli vaadittu rahaa ja pyyntöä oli tehostettu suusanallisesti puukottamisella ja tappamisella uhkaamalla. Uhri oli luovuttanut uhkailijalle 50 euroa käteistä, jonka jälkeen epäilty tekijä oli ottanut uhrin puhelimen ja vaatinut häntä antamaan puhelimen tunnusluvun ja nostamaan rahaa tililtä. Kaikkiaan tililtä ehdittiin nostamaan yli 3000 euroa, ennalta estävän toiminnan rikoskomisario Asko Sartanen kertoo tiedotteessa.

Myyrmäen rautatieasemalla tämän viikon maanantaina tapahtuneessa ryöstössä kahdelta eri uhrilta oli anastettu käteistä rahaa. Myös näihin ryöstöihin liittyi uhkailua tappamisella.

Poliisin huostassa olevaa tekijää esitetään vangittavaksi myöhemmin tällä viikolla.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että yleisesti ottaen nuorten vangitseminen tehdään aina painavista syistä.

Poliisi epäilee, että nyt vangittavaksi esitetty nuori on syyllistynyt muihinkin samantyyppisiin rikoksiin tämän vuoden aikana.

– Vangitsemisen yksi tarkoitus on nyt saada nuoren rikoskierre ja sen mahdollinen syventyminen katkaistua, Sartanen kertoo.