Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaismies hermostui Kuusijärven "parkkimiinoista" – Näin vastaa kaupunki

Vantaalainen Seppo Laakso on kyllästynyt kaupungin toimintaan Kuusijärvellä.

– Miten voi olla mahdollista, että pysäköintialueella, jossa muutenkin on liian vähän paikkoja ennen laajennusalueen valmistumista, on vuodesta toiseen merkitsemättömiä "parkkimiinoja", joihin autoilijat ajavat? Laakso kysyy.

Laakso kertoo vaimonsa saaneen sakon viime viikon keskiviikkona pysäköityään työmaan ja parkkialueen erottavan aidan viereen.

– Tuossa paikassa oli parisenkymmentä autoa parkissa, eikä mitään merkkiä pysäköintikiellosta. Vaimoni ei voinut mitenkään epäillä paikan olevan luvaton.

Laaksoa harmittaa, että vaimon keskiviikkoinen mukava uintireissu lastenlasten kanssa sai karun lopun, kun tuulilaissa oli sakkolappu.

– Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonta tekee aika hyvän tilin kesän aikana tällä toiminnalla. Onko reilua noin niin kuin omasta mielestä? Laakso kysyy.

Seppo Laakso kävi itse Kuusijärvellä maanantaina 4. heinäkuuta.

– Sallitut paikat on kyllä merkattu selvästi, mutta esimerkiksi maanantaina kello 11 aikaan parkkipaikka on jo aivan täynnä. Varmasti tuo kielletty alue houkuttaa pysäköimään, varsinkin kun siihen hyvin mahtuu se parikymmentä autoa.

Laakso toivoo kaupungin joko selvästi sallivan tai kieltävän pysäköinnin tuossa paikassa.

– Nythän tuo vaikuttaa silkalta rahastukselta, joka pilaa monen perheen uimareissun.

Kuusijärven luonto- ja virkistysalueen koordinaattori Anniina Laitala kommentoi tapausta:

– Kuusijärven pysäköintitilanne on tällä hetkellä haastava.

Laitala lisää, että jos resursseja olisi, niin pysäköintialueelle ja koko Kuusijärven alueelle tarvittaisiin ohjaavaa asiakasvalvontaa.

Laitalan mukaan pysäköintiä ohjeistavat merkinnät ovat kuitenkin riittäviä.

– Pysäköidä saa paikoissa, jotka on merkitty pysäköintipaikkaa osoittavin liikennemerkein. Työmaa-aidan viereisellä alueella ei ole pysäköinnin sallivia liikennemerkkejä. Siinä pysäköinti ei ole sallittua.

Pysäköintiaikaa on rajoitettu kolmeen tuntiin elokuun puoliväliin asti. Laitala korostaa, että pysäköintialueen laajennukselle on aito tarve.

– Ensi syksynä tilanne on selvästi parempi, hän toteaa.

Lue myös: Kuusijärven pysäköintiaika lyhenee puoleen – Syynä parkkipaikkojen määrän väheneminen

Kuusijärven palvelut paranevat – vantaalaisten ulkoilukeitaaseen tulee paitsi uusia parkkipaikkoja, myös uusia nuotiopaikkoja ja laitureita