Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kuiva kausi" Håkansbölen kartanomiljöössä päättyy – Uusi kahvila-ravintola avaa ovensa heinäkuun puolivälissä

Kiirettä on pukannut, tekeminen ei lopu, mutta kaikki on mennyt hyvin. Näin summaa Jenny Angeria-Öhman, toinen Håkansbölen kartanon Pehtorin talon uuden kahvila-ravintola Håkansin yrittäjistä.

Angeria-Öhman sai yhtiökumppaninsa Petra Sivénin kanssa avaimet tiloihin kuukausi sitten.

– Kaikki tavarantoimitukset ovat tulleet, maailmantilanteesta huolimatta. Juuri saimme kylmävitriinit ja keittiölaitteet ja toissa päivänä kävi kassan asentaja, Angeria-Öhman iloitsee. Myös haussa olleet kokki ja tarjoilija on palkattu.

Yrittäjät lupasivat avata kahvilan terasseineen heinäkuussa ja sen he myös tekevät. Avajaisia vietetään lauantaina 16. heinäkuuta, jolloin alkupäivästä kello 11–15 tarjolla on brunssi.

– Lapsille on päivän mittaan yllätysohjelmaa. Kello kuudesta alkaen luvassa on livemusiikkia. Avajaisiin on kaikilla vapaa pääsy, Angeria-Öhman kertoo.

Yleisö pääsee avajaisissa tutustumaan myös viereiseen navettaan kunnostettuun Juhlataloon.

– Sitä on jo loppukesälle myyty tapahtumiin, muun muassa synttäri- ja rippijuhliin.

Kartanoalue on ollut ilman kahvilaa yli vuoden sen jälkeen, kun Vantaan kaupunki irtisanoi edellisen yrittäjän vuokrasopimuksen ja alkoi etsiä kilpailuttamalla yrittäjää sekä Pehtorin talon että kuntoon saadun Juhlatalon pyörittämiseen.

Kahvila-ravintola Håkans (Kartanontie 1) on kesällä auki joka päivä, arkisin ma–to kello 11–17, pe–la kello 11–20 ja su kello 12–17.

Lue myös: "Ajattelin, että tuo on vähän kuin sadusta" – Håkansbölen kartanon Pehtorin talossa kahvila-ravintolan avaavat yrittäjät kehittävät viereisestä hevostallista tapahtuma- ja juhlapaikan