Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkökatkos valtaosassa Länsi-Vantaata keskiviikkona – Vantaan Energia kertoo syyn

Keskiviikkona 6. heinäkuuta oli valtaosaa Länsi-Vantaasta koskettanut sähkökatkos aikavälillä 15.17–17.32. Sähkökatkos kosketti laajimmillaan noin 35 000 asiakasta.

Noin vartin kestänyt katkos sai alkunsa, kun työkone osui merkittävään suurjännitejohtoon Petikossa. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Vantaan Energian vikailmoitusnumeroon tuli tapahtumahetkellä niin paljon puheluita, että linjat tukkeutuivat hetkellisesti.

Vastaavat häiriöt ovat Vantaan Energian mukaan erittäin harvinaisia. Suurjännitteinen sähköverkko on rakennettu niin, että sähkönsyöttö on varmennettu vähintään kahta eri reittiä. Tällöin yksittäinen vika ei aiheuta asiakkaille sähkönjakelun keskeytystä.

Keskiviikkona oli epäonnea mukana, sillä tapahtumahetkellä varmistavat yhteydet olivat pois käytöstä suurjänniteverkon rakentamiseen liittyvien töiden vuoksi.

– Sähkökatkot ovat Vantaalla harvinaisia. Keskimäärin vantaalainen kokee puolen tunnin sähkökatkon vain joka seitsemäs vuosi. Eilinen sähkökatko oli epäonnisten tapahtumien summa ja pahoittelemme siitä aiheutunutta häiriötä, Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Risto Lappi toteaa tiedotteessa.