Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä putoa tähän sudenkuoppaan, kun vaihdat autoa – "Voi pysäköidä edellisen omistajan piikkiin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi"

Auton omistajan vaihtuminen voi tulla edelliselle omistajalle kalliiksi yllättävällä tavalla, toteaa Autoliitto tiedotteessaan.

Se muistuttaa, että omistajavaihdoksen yhteydessä kannattaa vanha rekisterinumero poistaa puhelimen pysäköintisovelluksesta.

Autoliitto huomattaa sudenkuopasta, joka piilee puhelimien pysäköintisovellusten tarjoamassa rekisterikilven kameratunnistuksessa.

Jos kameratunnistus on aktivoituna tietylle rekisterinumerolle, niin pysäköintialueelle sisään ajettaessa pysäköinti alkaa ja poistuessa päättyy automaattisesti. Veloitus menee suoraan sovellukseen syötetyn luottokortin kautta.

– Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, jos autoa vaihtaessaan unohtaa poistaa sovelluksesta vanhan rekisterinumeron. Tällöin auton seuraava omistaja voi pysäköidä edellisen omistajan piikkiin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen sanoo.

Pysäköinnin alkamisesta tulee push-viesti puhelimeen, mutta jos on estänyt push-viestit tai poistanut koko pysäköintisovelluksen poistamatta sovellustiliä, huomaa pysäköinnin mahdollisesti vasta seuraavasta luottokorttilaskusta.

– Ihmiset, jotka pysäköivät harvoin maksullisilla pysäköintialueilla saattavat hyvin unohtaa koko kerran ladatun sovelluksen olemassaolon ja siten voi tulla ikäviä yllätyksiä, Tolvanen sanoo.

Hän muistuttaa toisestakin mahdollisesti kalliiksi tulevasta seikasta pysäköintisovelluksissa.

– Koska sovelluksiin voi syöttää valmiiksi useamman ajoneuvon rekisteritunnuksen, niin pysäköintiä aloitettaessa on syytä olla tarkkana, että valitsee oikean rekisteritunnuksen. Myös pysäköintialueen valinnassa voi tulla virheitä, sillä sovellus saattaa ehdottaa väärää aluetta. Seurauksena voi tuulilasissa odottaa pysäköintivirhemaksu, vaikka olisikin mielestään pysäköinnistä maksanut, Tolvanen toteaa.