Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaankoskella räiskyy perjantai-iltana – Poliisi tiedottaa yksityisestä ilotulituksesta lemmikkien omistajien pyynnöstä

Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa Twitterissä, että yksityinen taho järjestää ilotulitusnäytöksen Vantaankoskella perjantaina 15. heinäkuuta kello 21. Sen tarkempaa paikkaa ei tiedotteessa kerrota. Ilotulituksen arvioitu kesto on 3–4 minuuttia.

Syy siihen, miksi poliisi kertoo ilotulitusnäytöksestä on se, että lemmikkien omistajat ovat sitä pyytäneet. Lemmikit, kuten koirat, voivat pelätä ilotulitteiden ääniä.

Ilotulitteiden ampumiseen pitää olla erillinen lupa muina aikoina kuin uudenvuodenaattona ja venetsialaisten aikaan loppukesällä. Venetsialaisissa voi ilotulitteita ampua pelastuslaitoksen erillispäätöksellä kello 21–02, kertoo Poliisin verkkosivusto. Ilotulitteita saa ampua vain 18 vuotta täyttänyt.

Ilotulitusnäytös on aina ammattilaisten eli Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta luvan saaneen yrityksen hommaa, kertoo Suomen Ilotulitus Oy:n ammattilaispuolen liiketoimintajohtaja Otto Savimaa. Näytökseen tarvitaan kuitenkin poliisilta lupa, jonka yritys hakee vähintään 14 vuorokautta ennen tapahtumaa. Savimaa sanoo, että yrityksen hoitaessa ilotulituksen siihen sisältyvät myös muun muassa vakuutukset.

Yksityishenkilökin voi ampua ilotulitteita vaikkapa syntymäpäivän juhlistamiseksi, mutta se ei ole näytös ja siihen haetaan lupa pelastuslaitokselta. Lupa pitää hakea vähintään viisi vuorokautta ennen kuin ilotulitteita on tarkoitus ampua.

Savimaa kertoo, että Ilotulitus järjestää näytöksiä ympäri vuoden, lähes joka päivä.

– Pienin yleisö on ollut kaksi henkilöä viime vuonna.

Suomen Ilotulitus Oy on Pohjoismaiden suurin ilotuliteyhtiö ja se on voittanut useita ilotulituksen suomenmestaruuksia.

Lue myös: Näin poliisi rankaisee ilotulitekieltojen rikkojia – "Ilmoituksia tulee Vantaalla tosi paljon"