Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työmaalta varastettuja louhintaräjähteitä löytyi kotietsinnässä vantaalaisesta pihavarastosta

Varkaat ovat olleet kesällä kiinnostuneita työmaiden kalliiden työkalujen ja -koneiden ohella myös louhintaräjähteistä ja nalleista, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Poliisille on ilmoitettu muutamista räjähdevarkauksista, joita tutkitaan törkeinä varkauksina ja räjähderikoksina.

– Tutkimme myös, onko näillä räjähderikoksilla mahdollisesti yhteyttä toisiinsa, sanoo rikoskomisario Rauno Jämsä poliisin tiedotteessa.

Ainakin osa varastetuista räjähteistä on saatu takaisin, sillä vantaalaiseen kiinteistöön tehdyssä kotietsinnässä pihavarastosta löytyi louhintaräjähteitä. Jämsä kertoo, että tunnisteiden perusteella löytö pystyttiin yhdistämään eräällä työmaalla tehtyyn varkauteen.

Itä-Uudenmaan poliisi arvioi yhdeksi räjähdevarkauksien syyksi sen, että sen toiminta-alueella on paljon suuria rakennuskeskittymiä. Yrityksiä muistutetaan, että niiden on huolehdittava räjähteiden lainmukaisesta säilyttämisestä. Räjähteiden säilytyspaikan tulee olla murtovarma, ja se tulee suojata kaksinkertaisella lukituksella. Lisäksi poliisi suosittelee paikan aitaamista ja kameravalvontaa.

– Kameravalvonta on kohtuullisen edullinen keino suojautua epätoivotuilta varkailta ja siitä on monissa työmaille kohdistuneissa varkaustapauksissa ollut apua rikosten selvittämisessä ja epäiltyjen tekijöiden tunnistamisessa, Jämsä sanoo.