Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Viikonloppuna pääsee puksuttamaan höyryjunalla Porvooseen ja takaisin – Pikku-Jumbo ottaa kyytiin Tikkurilasta

Savua ja höyryä päästelevä Pikku-Jumbo eli Tk3-sarjan höyryveturi 1136 kyyditsee matkustajia Helsingistä Porvooseen 16. ja 17. heinäkuuta. Juna pysähtyy matkan varrella myös Tikkurilassa, Keravalla, Nikkilässä ja Hinthaarassa.

Helsingistä juna lähtee molempina päivinä kello 9.44 ja Tikkurilasta kello 10.11. Perillä Porvoossa ollaan kello 12 ja takaisin lähdetään kello 15. Paluujuna on Tikkurilassa kello 16.52 ja Helsingissä 17.15.

Vuodelta 1947 olevan höyryveturin perässä on puuvaunuja, jotka ovat pääosin 1950-luvulta, kertoo kyydin järjestävä Haapamäen Museoveturiyhdistys tiedotteessaan. Pikku-jumbon vetämässä junassa on lisäksi juotavaa ja syötävää tarjoava teräskorinen ravintolavaunu 1980-luvulta.

Meno-paluulippu Helsingistä ja Tikkurilasta maksaa aikuisilta 50 euroa ja lapsilta (4–16 v.) 25 euroa. Perhelipun hinta on 130 euroa, ja se käsittää kaksi aikuista ja talouden lapset. Alle 4-vuotiaat ilman omaa istumapaikkaa matkustavat ilmaiseksi. Pelkän menolipun hinta on puolet meno-paluulipusta.

Haapamäen Museoveturiyhdistys säilyttää ja ylläpitää rautateihin liittyvää kulttuuria vapaaehtoisten jäsenten talkootyöllä. Saamiaan museoliikenteen tuloja yhdistys käyttää muun muassa vanhan rautatiekaluston kunnostamiseen.