Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusijärven, Vetokannaksen ja Leppäkorven uimavesi on hyvää, mutta Vantaan kolmella jokirannalla on liikaa bakteereja

Uimavesien laatu kahdella Vantaan suurimmalla uimarannalla, Kuusijärvellä ja Vetokannaksella, on edelleen hyvää. Myös Leppäkorven hiekkakuopan, Sandin, uimavesi on hyvää.

Sen sijaan Keravanjoen kolmella uimarannalla. Havukoskella, Matarissa ja Nikinmäessä, vedenlaatu on huono. Kahden viikon takaisessa mittauksessa Nikinmäen ja Matarin uimavesi oli hyvää, mutta Havukosken huonoa.

Lue myös: Miksi Keravanjoen uimapaikkojen vesi on niin usein huonolaatuista? – Asiantuntija kertoo, mistä veden saasteet ovat peräisin ja milloin uimista tulee välttää

Tulokset käyvät ilmi vesinäytteistä, joita otetaan kesäaikaan joka toinen viikko. Näytteissä tutkitaan escherichia coli -bakteerin ja suolistoperäisten enterokokkibakteerien pitoisuudet ja tarvittaessa uiminen voidaan kieltää.

Varsinkin runsaiden sateiden yhteydessä Keravanjoen varren uimarantojen näytteissä on usein havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia. Ympäristökeskus suositteleekin välttämään uimista runsaiden sateiden jälkeen Havukosken, Matarin ja Nikinmäen uimarannoilla.

Muutamilla uimapaikoilla on jo aiemmin tänä kesänä havaittu sinilevää ja järvisyyhyä.

Vesinäytteiden tulokset löytyvät kaupungin verkkosivulta.