Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheväkivalta työllistänyt Itä-Uudenmaan poliisia kesällä

Kesä on ollut poliiseille taas kiireistä aikaa. Esimerkiksi viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisi hoiti yli 2 000 sille välitettyä tehtävää.

Viikonloppuna, perjantain ja sunnuntain välisenä aikana, poliisi hoiti hätäkeskuksen välittämiä tehtäviä noin 750. Niistä moni liittyi kotihälytyksiin ja erilaiseen häiriökäyttäytymiseen.

– Perheväkivaltatehtävien määrä on viikosta toiseen pysynyt melko korkeissa lukemissa, kertoo komisario Kimmo Klemetti poliisin tiedotteessa.

– Karkeasti laskien perheväkivaltatehtäviä on hoidettu viimeisen kymmenen viikon aikana 440. Se on aikamoinen määrä, hän jatkaa.

Kaikki kotihälytystehtävät eivät suinkaan johda rikosilmoitukseen, vaan osasta selvitään muilla toimilla, tiedotteessa täsmennetään.

Viime viikonloppuna poliisi partioi myös tehostetusti alueen pääväylillä nopeuksia valvomassa. Mittauksissa todettiin useita epäiltyjä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia ja vakavia piittaamattomuuksia liikenneturvallisuutta kohtaan.

Rattijuopumusten kokonaismäärässä ei edelliseen viikkoon verrattuna tapahtunut nousua, mutta törkeiden rattijuopumusten osuus oli edellisviikkoa suurempi, kun taas lievemmissä tapauksissa oli havaittavissa hienoista laskua.

Taajamissa, erityisesti Vantaan Kivistössä sekä Porvoon keskustassa valvonnan kohteena olivat mopot. Niiden häiritsevästä ajosta ja yöllisistä päristelyistä tulee poliiseille rikoskomisario Asko Sartasen mukaan paljon palautetta.

– Pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan kohdentamaan valvontaa valvontapyynnöissä mainittuihin kohteisiin, hän sanoo.

Lue myös: Lapset ja nuoret ovat kärsineet eniten koronan aiheuttamasta poikkeustilasta Vantaalla – "Myös perheväkivalta on raaistunut"