Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuninkaala on ympäristöltään viehko teatteria ja taidetta tarjoava kesäkohde

Vehreässä, viehättävän idyllisessä ympäristössä Kuninkaalassa sijaitseva Galleria Gjutars on mukava paikka pistäytyä ja kauniina kesäpäivänä sopivan kävelymatkan päässä Tikkurilan juna-asemaltakin. Ja niitä joille alue ei ole tuttu, saattavat lähistöllä sijaitsevan ja Tikkurilassa yli puolitoista vuosisataa vaikuttaneen Tikkurila Oyj:n pääkonttori ja tuotantorakennukset myös näkymänä kiinnostaa.

Vanhassa puutalossa pyörivät Vantaan Taiteilijaseuran järjestämät näyttelyt ja parhaillaan katsottavaa tarjoavat kuvataiteilija Jaana Kankaan teokset.

Nivalassa syntyneen, Helsingissä asuvan Kankaan töitä on viimeksi nähty Gjutarsissa vuonna 2010. Lastentarhanopettajana työskentelevän ja myös taidekasvattajana toimineen Kankaan öljyvärimaalaukset ovat ilmaisultaan lämminhenkisiä.

– Maalaukseni ovat samaan aikaan kokemuksia menneestä ja ajatuksia tulevasta, hän itse kuvaa näyttelynsä saatteessa.

– Yhtä lailla ne ovat tarua ja totta, todellisuutta ja unelmia, jatkaa Kangas, joka on erikoistunut myös herkkiin akvarelleihin.

Tärkeintä taiteilijalle on kuitenkin omien sanojensa mukaan maalauksen matka ja tarina, maalausprosessi, jossa muoto löytyy.

Gjutarsin lähituntumassa sijaitsee myös etenkin lapsiperheiden suosima kesäkohde, Påkaksen kotiseututalo, jonka pihamaalla pääsee tuttuun tapaan seuraamaan kesäteatteria Tikkurilan Teatterin esittämänä.

Tänä kesänä Påkaksessa tapahtuukin todella kummia, kun Kiljusen herrasväestä kertovaan teatteriesitykseen rynnistävät mukaan myös oikeat Kiljuset. Heinäkuisen tauon jälkeen esitykset alkavat pyöriä taas elokuun alusta.

Jaana Kangas, Tarinat maalauksissa -taidenäyttely Galleria Gjutarsissa (Vanha Kuninkaalantie 6) sunnuntaihin 24. heinäkuuta asti. Avoinna ke 12–18, to–pe 11–17 ja la–su 12– 16. Taiteilija paikalla viikonloppuina. Vantaan Taiteilijaseuran näyttelytarjonnan löydät täältä.

Kiljuset-kesäteatterinäytelmä kotiseututalo Påkaksessa (Vanha Kuninkaalantie 2). Seuraavat esitykset 2. ja 3. elokuuta kello 18 ja su 7. elokuuta kello 15. Katso muut esityspäivät täältä.

Lue myös:

Sympaattinen puutalo Kuninkaalassa on taas täynnä näyttelyenergiaa – Taiteilija Anna Semerdjieville Gjutars on rakas paikka

Mitä ihmettä, Kiljusten perheitä onkin kaksi? – Tikkurilan Teatterin kesäinen uutuusnäytelmä Kuninkaalassa leikittelee vauhdikkaasti teatterin säännöillä