Vantaan palkanmaksu tökkii edelleen ja joidenkin työntekijöiden mitta on täyttynyt – "Hän olisi muuten jatkanut"

Vantaan sote- ja pelastushenkilöstön palkanmaksu siirtyi kaupungin järjestelmästä Hus Asvian palkkajärjestelmiin 1. huhtikuuta, ja siitä lähtien palkanmaksussa on ollut ongelmia. Palkkoja on jäänyt saamatta, ne on maksettu myöhässä tai ne on laskettu virheellisesti. Pitkittynyt häiriötila on ajanut työntekijöitä taloudellisiin vaikeuksiin ja saanut miettimään irtisanoutumista. Jotkut ovat niin tehneetkin.

Twitterissä eräs äiti kirjoittaa, että hänen poikansa irtisanoutui Vantaan kaupungilta, koska palkkaa piti odotella kuukausia. Vantaan Sanomiin yhteyttä ottanut nainen puolestaan kertoo, että hän läheisensä omahoitaja on irtisanoutunut kaupungin hoivakodista. Läheisen omahoitaja on nuori, vastavalmistunut ja tunnollinen, mutta hän lähtee, koska palkkaa ei makseta niin kuin pitäisi.

– Hän olisi muuten jatkanut, nainen kertoo.

Nainen sanoo, että tilanne on kestämätön varsinkin yhden hengen taloudessa, jossa ei ole toista palkansaajaa auttamassa.

– Pahoitteluilla ei saa leipää pöytään eikä makseta vuokraa.

Palkanmaksun ongelmat pahentavat hoitajapulaa.

Nainen kysyy, että voisiko ongelma olla kuukausia ratkaisematta, jos palkkaansa vailla olisi johtajatason ihmisiä tai jos poliittiset päättäjät joutuisivat odottamaan kokouspalkkioitaan.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja ja ensi vuonna aloittavan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö vastaa tekstiviestillä, että Husille ja Hus Asvialle on "laitettu painetta" korjata tilanne.

– Elokuun alkuun mennessä tilanne normaalistuu, Aronkytö vakuuttaa.

– En ole kuullut irtisanoutumisista juuri tästä syystä.

Aronkytö toteaa myös, että "teemme parhaamme, emme enää tule käyttämään Hus Asvian palveluja".

Hän lupaa lisäksi viivästyneestä palkanmaksusta kärsineille kompensaatioita työntekijöille, kun Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloittaa.

Myös Helsingillä on ongelmia palkanmaksussa, kun kaupunki siirtyi uuteen palkanmaksujärjestelmään. Se on eri kuin Vantaalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut