Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa jakaa nyt neljänsiä koronarokotuksia kaikille 70 vuotta täyttäneille

Vantaan kaupunki on aloittanut neljänsien koronarokotusten antamisen kaikille 70–79-vuotiaille vantaalaisille. Kaupunki tiedottaa, että 70 vuotta täyttäneiden rokotukset käynnistetään heti.

Jo aiemmin neljänsiä rokoteannoksia on tarjottu 80 vuotta täyttäneille. Sellaisen ovat saaneet myös 12 vuotta täyttäneet, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, iäkkäät hoivakotiasukkaat sekä muut ikääntyneet, jotka ovat kotihoidon tai omaishoidon piirissä tai joiden terveys ja toimintakyky ovat huonontuneet.

Vantaan tartuntataudeista vastaavan lääkärin sijainen Annukka Karlsson kertoo, että neljänsiä koronarokotuksia annetaan vaiheittain siten, ettei 60–69-vuotiaita tai 18–69-vuotiaille riskiryhmäläisiä vielä tässä vaiheessa rokoteta.

– Haluamme välttyä tällä tavalla ruuhkilta, joita voisi syntyä, jos kaikkien kohderyhmien edustajat tulisivat rokotuspisteisiin samalla kertaa, Karlsson perustelee.

Vantaan kaupunki tiedottaa muiden ikäryhmien rokotuksista myöhemmin.

Rokotusajan voi varata verkko-osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse numerosta 09 5844 3030 maanantaista perjantaihin kello 8–16.

26. heinäkuuta alkaen ajan voi varata numerosta 09 839 50090 arkisin kello 8–15.

Vantaalla on nyt kolme rokotuspistettä, joissa koronarokotuksia annetaan niitä haluaville. Nämä ovat Hiekkaharjun Varia, kauppakeskus Myyrmanni ja pop up -rokotuspiste Lummetiellä. Tikkurilan terveysasemalla avataan rokotuspiste 1. elokuuta, kun Varian pisteen toiminta päättyy.

– Muita uusia paikkoja ei näillä näkymin perusteta. Seuraamme kuitenkin, paljonko 70 vuotta täyttäneitä rokotettavia tulee pisteisiin, ja lisäämme kapasiteettia, jos sille on tarvetta, Karlsson selvittää.

– Jos ruuhkaa tulee ja tarvitsemme lisäresursseja, meillä on myös varahenkilöstöä. Tiedossa on muutama henkilö, jotka voidaan siirtää rokotuspisteisiin tarvittaessa, Karlsson kertoo.

Vantaa noudattaa neljänsien koronarokotuksien jakamisessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suositusta. Suosituksen mukaan kunnat voivat heinäkuusta lähtien tarjota neljänsiä rokoteannoksia portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille.

Juttua korjattu 19.7.2022 klo 15.44: Tikkurilan terveysasemalla ei vielä nyt ole rokotuspistettä. Se avataan vasta 1.8., kun Varian rokotuspisteen toiminta päättyy.