Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Pikku-Jumbon ajelut on tältä vuodelta ajeltu, mutta vielä pääsee Lättähatulla Porvooseen – Seuraava kyyti lähtee Tikkurilasta heinäkuun lopulla

Matkalippuja 75-vuotiaan höyryveturin vetämän junan kyytiin Helsingin ja Porvoon välille myytiin yhteensä lähes tuhat kappaletta viime viikonloppuna. Myös Tikkurilassa pysähtyneen junan kyytiin nousi lauantaina arviolta yhteensä 300–400 matkustajaa ja sunnuntaina 400–500, kertoo junakyydin järjestäneen Haapamäen Museoveturiyhdistyksen asiakaspalvelupäällikkö Miko Rautiainen.

– Tarkkaa matkustajalaskentaa emme suorita junissamme emmekä tarkkaan tiedä kaikkien asemien nousumääriä johtuen hyvinkin perinteisistä paperilipuista, Rautiainen selittää.

Suositumpana päivänä sunnuntaina Pikku-Jumbo-veturin vetämään junaan nousi matkustajia eniten Helsingistä, Tikkurilasta ja Keravalta.

Haapamäen Museoveturiyhdistys ei enää tänä vuonna aja höyryveturikyytejä pääkaupunkiseudulla, mutta Porvoon museorautatieyhdistyksen Lättähattujen matkaan ehtii vielä. Lättähatut eli Valmetin vuosina 1955–63 valmistamat dieselmoottorivaunut ajavat Helsingistä Porvooseen vielä pitkälle syksyyn. Seuraavat ajopäivä ovat lauantaina 30. heinäkuuta ja 13. elokuuta. Juna lähtee Helsingin päärautatieasemalta kello 9.49 ja Tikkurilasta 10.09. Porvoossa juna on 11.33. Takaisin Helsinkiin se lähtee kello 14.30.

Lisätietoja Lättähattu-matkoista saa verkkosivulta porvoonmuseorautatie.fi.