Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinilevää on nyt runsaasti kaikilla merialueilla, järvien tilanne on normaalia parempi

Merialueiden huono sinilevätilanne jatkuu. Sinileväesiintymiä on nyt kaikilla merialueilla. Runsaasti sinilevää on havaittu erityisesti Saaristomeren ja Suomenlahden rannikkoalueilla. Näin kertoo Suomen Ympäristökeskus tiedotteessaan.

Satelliittikuvissa sinilevälauttoja ja veteen sekoittunutta sinilevää on havaittu Itämeren pääaltaalla ja laajalti Suomenlahden avomerialueella.

Sinilevälauttoja esiintyy osittain veteen sekoittuneena myös Ahvenanmaan pohjoispuolella ja Selkämeren Suomen puoleisella avomerialueella Merenkurkkuun saakka. Satelliittikuvissa on havaittu sinilevää myös Saaristomerellä.

Sisävesillä sinilevää esiintyy edelleen ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän. Osassa sinileväseurannan havaintopaikoista tuuli on hajottanut edellisellä viikolla havaittuja sinileväesiintymiä.

Tällä viikolla sinilevää on havaittu hieman useammalla havaintopaikalla kuin viime viikolla, mutta erittäin runsaita massaesiintymiä ei ole havaittu. Runsaasti sinilevää esiintyy seitsemällä ja hieman sinilevää 32 havaintopaikalla.

Kuluvalla viikolla kansalaisilta on tullut järvi-meriwikin havaintolähetti-palvelun ja vesi.fi:n karttapalvelun kautta 102 havaintoa, joista 61:ssä on havaittu sinilevää.