Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi intialainen ruokapaikka kisaa asiakkaista Tikkurilassa, jossa ravintolatarjontaa riittää – "Ei pidä pelätä kilpailua"

Delhi Rasoi -ketjun ravintola tuo delhiläisiä makuja Vantaalle.

Tikkurilan uudessa intialaisravintolassa on aika hiljaista kesäisenä aamupäivänä.

– Jotkut asiakkaat sanovat, etteivät ole huomanneet tätä ravintolaa. En ymmärrä, miten voi olla huomaamatta, hämmästelee Delhi Rasoin ravintolavastaava Azizwal Razai.

Hänestä uutuusravintolan sijainti Asematiellä on hyvä ja ulkoasu kunnossa.

–  Voisihan julkisivuun laittaa sellaiset pizzerian vilkkuvalot, mutta en taida – mielestäni ne saavat ravintolan näyttämään halvalta, Razai hymähtää.

Delhi Rasoi avasi ovensa huhtikuun alussa Tikkurilan keskustassa, jossa riittää muutenkin ravintolatarjontaa. Alueella on myös jo nepalaisia ravintoloita, joiden sapuska on hyvin samanlaista kuin intialainenkin – erot tulevat lähinnä mausteiden käytöstä. Miten uutuuspaikka erottautuu ja pärjää kireässä kilpailussa?

Me intialaiset rakastamme kokkailua.

 – Valttinamme on laadukas ruoka ja hyvä asiakaspalvelu. Keskitymme omaan juttuumme, ja uskon, että sillä pärjäämme. Ei pidä pelätä kilpailua, afganistanilaistaustainen Razai sanoo.

Delhi Rasoi on punjabin kieltä ja tarkoittaa delhiläistä keittiötä. Juuri Delhin makumaailma on ravintolan "se juttu". Maut eivät ole siellä niin tulisia kuin monilla muilla alueilla Intiassa. Voikanalla on Delhissä erityisasema. Sitä onkin paikan lounaslistalla aina, vaikka muuten tarjonta vaihtelee.

– Voikana tehdään sydämellä, kuvaa Delhistä kotoisin oleva kokki Arvind Mohan.

Kastikkeet tulevat keskuskeittiöstä Vantaalta, mutta kaikki muu valmistetaan ravintolassa. Tänään Mohan on kokannut voikanaa, lammasta inkiväärikastikkeessa, friteerattua pangasiuskalaa, kasvispyöryköitä, kikherneitä masalakastikkeessa sekä riisiä ja naan-leipää.

– Me intialaiset rakastamme tehdä ruokaa, Mohan julistaa hymyssä suin.

Ravintolan alkutaival on sujunut Razain mukaan suhteellisen hyvin, mutta myynnin suhteen on vielä vaikea vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Paikka aukesi lomakauden kynnyksellä, ja kesällä asiakasmäärät eivät oletettavasti ole niin suuria kuin muulloin. Nyt aterioijia on ollut enimmillään 80–100 lounas- ja illallisaikaan.

– Viime aikoina on ollut nousua asiakasmäärissä. Lomakausi alkaa päättyä. Syksyllä nähdään todellinen tilanne, Razai sanoo.

– Tavoitteena on, että ensi vuonna asiakasmäärämme ovat ihan eri tasolla.

Razain lisäksi noin 120 asiakaspaikan ravintolassa on kuusi työntekijää. Uutuuspaikka kuuluu Delhi Rasoi -ketjuun. Ensimmäinen senniminen ravintola avattiin Espoon Entresseen 2013. Sen idea lähti ravintoloitsija Rahmanzadah Hashmatullahilta, joka halusi nostaa intialaisen ruoan mainetta Suomessa. Sittemmin ravintoloita on avattu Kauniaisiin, Helsingin Triplaan ja Itikseen sekä Tikkurilaan. Razain mukaan ketju tahtoo laajentua, ja onkin mahdollista, että Vantaalle avataan ennen pitkää toinenkin ravintola.

Baarissa ja pizzeriassa aiemmin työskennellyt Razai tekee nyt kahta työtä yhtä aikaa: toinen työpaikka on Keskon keskusvarastossa, jossa hän paiskinut hommia 12 vuotta.

– Tarkoitus on, että siirryn tähän franchising-yrittäjäksi. En halua lopettaa varastotyötä, ennen kuin yrittäjähomma on varma, Razai kertoo.