Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hihna voi muuttua hirttosilmukaksi..." – Vältä näitä virheitä, kun lähdet koiran kanssa vesille

Koiran kanssa veneilyssä pätevät hyvin monetkin samanlaiset asiat kuin ihmisporukallakin vesillä ollessa. Agria Eläinvakuutus muistuttaa, että pelastusliivit ovat koirallakin tärkeät niin veneessä kuin laiturilla. Olennaista on, että niissä on tukevat kädensijat sellaista tilannetta varten, että eläintä pitää nostaa vedestä veneeseen.

– Jos koirallasi on pitkä ja paksu turkki, kannattaa mieluummin valita hieman isompi koko kuin liian pieni, sillä märkä turkki tekee koirasta painavamman, tiedotteessa muistetaan.

Koiraa ei myöskään kannata sitoa hihnalla kiinni veneeseen.

– Hihna voi muuttua hengenvaaralliseksi hirttosilmukaksi, jos koira yrittää hypätä veteen tai laiturille tai putoaa veteen.

Jos määränpäässä on paljon punkkeja, punkkikarkoite on paikallaan. Veneeseen kannattaa ottaa mukaan koiran ensiapupakkaus.

Koiran ei kannata antaa juoda merivettä. Merivesi voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja ja pahimmillaan suolamyrkytyksen.

Sinilevä on koirillekin vaarallista. Mikäli koira on innokas uimari, on syytä muistaa kuivata koiran turkki huolellisesti uimisen jälkeen. Jos turkki jää kosteaksi, koiralle voi tulla vesihäntä eli hännänjuuren hermojen tulehdus tai hot spot eli märkäinen ihotulehdus.