Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kuljettaja hurjasteli vastaantulevien kaistoilla Kehä III:lla Vantaalla – Kaaharin kohdannut pakettiautoilija kertoo kauhunhetkistä: "Siinä oli hengenlähtö lähellä"

Henkilöauton kuljettaja kaahasi Kehä III:lla vastaantulevien kaistoilla Vantaalla viime perjantaiaamuna.

Vantaan Sanomiin yhteyttä ottanut mies kertoo kohdanneensa hurjastelijan Voutilan kohdalla, länteen päin menevällä tieosuudella.

Töihin matkalla ollut pakettiautoilija oli ajanut kehätien vasenta kaistaa, kun Volvo-merkkinen henkilöauto oli tullut yhtäkkiä vastaan ja ampaissut hänen pakettiautonsa ja vieressä oikealla kulkeneen sora-auton välistä.

– Tilanne tapahtui silmänräpäyksessä. Reagoin tilanteeseen jarruttamalla voimakkaasti, mies kuvailee.

Pakettiauto lähti heittelehtimään mutta pysyi lopulta hallinnassa. Ajoneuvo ei vaurioitunut eikä kuski saanut fyysisiä vammoja.

Nimettömänä pysyttelevä mies kertoo kuitenkin olevansa tapahtuneesta yhä järkyttynyt.

– Siinä oli hengenlähtö lähellä, hän päivittelee.

Tapaus tuli poliisin tietoon perjantaina noin kello 5.30, kun se sai ilmoituksen, jonka mukaan Kehä III:lla henkilöauto oli mennyt lännestä kohti itää väärällä kaistalla ja poistunut kehätieltä Koivuhaan liittymästä.

Pian tämän jälkeen alueelle hälytetyt poliisipartiot tavoittivat hurjastelijan, joka lähti pakenemaan poliisia.

– Mies pakeni poliisia muutaman kilometrin. Takaa-ajo päättyi henkilön ajaessa umpikujaan, jolloin poliisi otti hänet kiinni, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Latvala.

Latvalan mukaan poliisin tiedossa on tässä vaiheessa, että tapahtumien aikana kolme sivullista ajoneuvoa kärsi vaurioita ja yhdessä autossa ollut henkilö sai lieviä fyysisiä vammoja.

– Pakenemisen aikana epäilty ajoi huomattavaa ylinopeutta ja päin punaisia liikennevaloja.

Poliisi selvittelee nyt tapahtumien kulkua ja syitä.

– Tällä hetkellä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Esitutkinta on kesken, Latvala sanoo.