Vantaan kaupungin työntekijä syyttää Kuusijärven parkkialueen sekasorrosta insinöörejä – ”Homma on ihan naurettavan huonosti hoidettu”

Moni Kuusijärven parkkialueelle pysäköinyt on saanut kuluneena kesänä yllättyä ikävästi: auton ikkunassa on odottanut uinti- tai saunanautinnon jälkeen pysäköintivirhemaksu.

Vantaan Sanomat kirjoitti Kuusijärven pysäköintitilanteesta viimeksi heinäkuun alussa. Jutussa vantaalaismies kummasteli sitä, ettei kaikkia parkkipaikan alueita ole merkitty selkeästi joko pysäköinnin kieltävin tai sallivin kyltein.

Kuusijärven luonto- ja virkistysalueen koordinaattori Anniina Laitala kommentoi tuolloin, että pysäköintialueelle ja koko Kuusijärven alueelle tarvittaisiin ohjaavaa asiakasvalvontaa. Siihen resurssit eivät kuitenkaan riitä. Hän kuitenkin lisäsi, että pysäköintiä ohjeistavat merkinnät ovat riittäviä.

Vantaalaismies hermostui Kuusijärven ”parkkimiinoista” – Näin vastaa kaupunki

Vantaan kaupunkikulttuurin toimialalla työskentelevä kehittämispäällikkö Jussi Perämäki myöntää Kuusijärven pysäköintitilanteen olevan edelleen vaikea.

– Kesä on Kuusijärven toiminnan kannalta ruuhkaisinta aikaa. Työkoneet ja huoltokontit tarvitsevat tilaa ja vievät tilaa autoilta.

Lauantaina 30. heinäkuuta parkkisakkolappu oli Kuusijärvellä lätkäisty ainakin yhteen autoon. Auto oli pysäköity kahvilan henkilökunnalle varattuun paikkaan.

– Kahvilan henkilökunnalla on pysäköintiin erillinen lupa, Perämäki kertoo.

Vantaan kaupungilla työskentelevä mies on omassa työssään törmännyt Kuusijärven parkkiongelmaan. Hän ei halua esiintyä jutussa nimellään.

– Kuusijärven parkkialue on varsinainen sekasorto. Koko homma on ihan naurettavan huonosti hoidettu. Kuusijärven parkkisotku on tyypillinen tulos siitä, kun insinöörit laitetaan miettimään palvelukokonaisuuksia, mies lataa.

Kaupungin leivissä oleva mies katsoo, että parkkipaikalla tulisi olla ruuhka-aikana opastajat tai vähintään yksiselitteiset opasteet joka kohdassa. Sen lisäksi alueella pysäköiviltä tulisi hänen mielestään kerätä parkkimaksua.

Kuusijärvellä noudatetaan tällä hetkellä kolmen tunnin pysäköintiaikaa ja pysäköinninvalvontaa tehdään koko alueella. Elokuun puolenvälin jälkeen pysäköintiaika pitenee kuuteen tuntiin.

Lue myös: Kuusijärven pysäköintiaika lyhenee puoleen – Syynä parkkipaikkojen määrän väheneminen

Kuusijärven palvelut paranevat – vantaalaisten ulkoilukeitaaseen tulee paitsi uusia parkkipaikkoja, myös uusia nuotiopaikkoja ja laitureita

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut