Martinlaakson kunnostetun kävelykadun varrella on ikäviä ansoja – Rullalautailija törmäsi vialliseen kaivonkanteen ja kaatui

Martinlaaksonpolun varteen on vielä tulossa kolme pilaritervaleppää, joiden väliin sijoitetaan kuusi tuolia.

Autoja menee edestakaisin Martinlaaksonpolkua, vaikka se on kävelykatu. Mutta jalankulkijat, pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat eivät joudu väistelemään vain autoja, sillä runsaan 300 metrin pituisella reitillä on muutakin huomioitavaa. Jos ei katso tarkasti eteensä, voi mennä päistikkaa katukaivojen kohdalla.

Kadulla on useita katukaivoja, joiden reunalaatat ovat muutamissa kohdissa nousseet kantta korkeammalle. Reunat ovat koholla ja teräviä. Kadun varrella asuvaa Pekka Vaartelaa ihmetyttää, että Martinlaaksonpolku on vasta korjattu ja sinne on asennettu tyylikkäät tekstilaatat, mutta katu on täynnä ongelmakohtia.

Vaartela kertoo nähneensä, kuinka rullalautailija törmäsi tällaiseen vialliseen kaivonkannen paikkaan kovassa vauhdissa ja kaatui betoniselle kadulle.

–  Ilmeisesti hän ei vahingoittunut pahemmin, koska jatkoi matkaa hetken päästä.

Myös Anneli Vainio on huomannut kotitalonsa edustalla sijaitsevan kävelykadun epätasaisuudet. Erityisesti pyörätuolilla ja rollaattoreilla kulkevien pitää olla tarkkana, että eivät osu kuoppiin.

Paloposti on jostain syystä laskeutunut.

Kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö

Yksi kadun kaivonkansi myös kolisee, kun autot ajavat sen yli. Sen reunoilta ovat ympäryslaatat vahingoittuneet. Vaartela ilmoitti ongelmakohdasta Vantaan kaupungille. Mutta kun kuukauden odottamisen jälkeen ei tullut parannusta, hän vei palokaivon päälle taloyhtiönsä pihalta löytämänsä huomiotolpan.

Vantaan kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö selittää kolisevan kaivon syyksi sen, että kansiston tiivisteet ovat voineet rikkoontua.

– Mutta koliseva ääni tulee varmaan jo pelkästään siitä, jos sen yli ajetaan, kun paloposti on jostain syystä laskeutunut.

– Otaksuttavasti kaivon alla oleva murskepeti on pettänyt. Alun perin kaivot ovat toki olleet katupinnoitteen kanssa samassa tasossa.

Vättö sanoo, että kannet tarkastetaan ja tarvittaessa uusitaan tai korjataan.

Martinlaaksonpolun varteen on vielä tulossa kolme pilaritervaleppää ja niiden väliin kuusi tuolia.

– Puut ovat jääneet istuttamatta viime syksynä, kun säät eivät enää suosineet istutusta, mutta väylä haluttiin kuitenkin saada käyttökuntoiseksi, Vättö kertoo.

Laajaniityntien, Martinlaaksontien, Martinlaaksonpolun ja Martinlaaksonkujan katuympäristöt, joissa on viime vuosina rakennettu runsaasti uusia kerrostaloja ja päiväkoti, ovat tämän vuoden kadunrakentamiskohteita.

Lue vielä: Martinlaakson ostarin ja aseman seutu pääsee tehopesuun vielä kesän aikana – Asukkaat saivat Meidän Martsari -hankkeella ympäristöönsä lisää istutuksia ja siisteyttä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut