Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ottaa käyttöön palkanmaksujärjestelmän, joka sotki Helsingin palkat – "Otamme karvalakkiversion"

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastushenkilöstön palkanmaksu siirtyy ensi vuoden alussa uuteen järjestelmään, kun Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloittaa toimintansa. Palkanmaksujärjestelmä on Sarastia eli sama, joka on käytössä Helsingissä. Helsingissä Sarastia-tietojärjestelmä otettiin käyttöön keväällä ja siitä lähtien palkanmaksussa on ollut vakavia ongelmia. Palkkoja on muun muassa jäänyt saamatta.

Hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö sanoo kuitenkin, että Sarastiasta ei oteta käyttöön ongelmia tuottanutta uusinta versiota vaan edellinen "karvalakkiversio".

Tietojärjestelmän vaihtoon joudutaan, koska jatko nykyisesessä Hus Asviassa ei ole mahdollista. Aronkytö kertoo, että Hus Asvian selvittelyn perusteella palvelun jatko ei ole mahdollista muun muassa hankintaoikeudellisista syistä.

– Lisäksi näyttää siltä, että Hus Asvialla ei ole kykyä tuottaa palveluja ulkopuoliselle.

Hus Asviankin kanssa on ollut ongelmia siitä lähtien, kun se otettiin käyttöön viime huhtikuussa eikä Vantaan sote- ja pelastushenkilöstön palkanmaksu ole sujunut niin kuin pitäisi. Aronkydön mukaan palkanmaksun ongelmat "eivät ole kenenkään syy".

– Projekti on ollut vaikea ja se on pitänyt tehdä lyhyessä ajassa liian vähillä resursseilla.

Se on ollut esimiehille monimutkainen käyttää ja koulutuksen olisi pitänyt olla pidempi.

– Olisi tarvittu lisää perustason testausta.

Jo aiemmin Aronkytö kertoi, että palkanmaksun vaikeuksista kärsineille mietitään hyvinvointialueen aloittaessa jonkinlaista hyvitystä.

Lue myös: Viivästyneitä palkkoja, väärin maksettuja lisiä – Hoitajien ja pelastajien palkanmaksu meni sekaisin Vantaalla: "Kaikki ovat ihan hiilenä"

Vantaan palkanmaksu tökkii edelleen ja joidenkin työntekijöiden mitta on täyttynyt – "Hän olisi muuten jatkanut"

Kokoaikaista työaikaa tekevä järkyttyi: "Maksetaan: 0,00 euroa" – Helsingin kaupungin palkkasekoilu jatkuu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut