Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoedun suuruus varmistaa, ettei Vantaan johtajien tarvitse ajaa vaatimattomilla kotteroilla – Volvojen lisäksi työsuhdeautona on yksi Tesla

Johtajien käytössä on ainoastaan leasing-autoja eli autot ovat vuokrattuina pitkäaikaisilla sopimuksilla.

Vantaan kaupungin ylimmät johtajat nauttivat palkan lisäksi vapaasta autoedusta. Edun suuruus varmistaa, ettei johtajien tarvitse ajella vaatimattomilla kotteroilla.

– Leasing-sopimusten kuukausikustannuksen yläraja johtajien autojen kohdalla Vantaan kaupungilla on 1 000 euroa, jos auto on hybridi ja 800 euroa, jos auto ei ole hybridiauto, Vantaan henkilöstö- ja konsernijohtaja Kirsi-Marja Lievonen kertoo.

Vantaan kaupunki maksaa myös autojen bensiinin tai muun käyttövoiman.

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittavaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta johtavan Timo Aronkydön auton leasing-maksu on 997,84 euroa kuukaudessa. Aronkydön auto on Volvo-katumaasturi.

En pidä Aronkydön autoa ökyautona.

Hymy-lehti uutisoi Aronkydön autoedusta heinäkuussa ja sen suuruudesta keskustellaan myös sosiaalisessa mediassa. Hyvinvointialueen hallintovalmistelujohtaja Mikko Hokkanen toteaa, että Aronkydön autoedusta neuvoteltiin palkan yhteydessä. Edun rajoista päätti aluehallitus kesäkuussa. Autoedulle ei ole määritelty ylärajaa.

– Henkilökohtaisesti en pidä Aronkydön autoa ökyautona. Se on lähinnä hyvälaatuinen perheauto, Hokkanen sanoo.

Autoetu on Vantaan kaupunginjohtajalla sekä apulaiskaupunginjohtajilla.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljasella on työsuhdeautona Volvo. Sen lisäksi hän käyttää työssään virka-autoa, jota kuljettavat ylivirastomestari ja virastomestarit. Myös virka-auto on Volvo.

Kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrandin kulkupelinä on niin ikään Volvo. Kasvatuksen ja oppimisen toimialasta vastaava Katri Kalske ajaa Teslalla. Autot on rekisteröity 2020-luvulla.

Maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttilalla ei ole vielä työsuhdeautoa, mutta hän saa käyttöönsä Volkswagenin ensi vuonna.

Johtajien käytössä on ainoastaan leasing-autoja eli autot ovat vuokrattuina pitkäaikaisilla sopimuksilla. Leasingin tarjoava yritys omistaa auton ja kaupunki maksaa autosta kuukausittaista vuokraa. Autoedun saaja maksaa edustaan veroa.

Uusi aika näkyy työsuhdeautoilussa, sillä johtajien autoista vain yksi kulkee pelkästään bensiinillä, yksi on täyssähköauto ja muut bensiini-hybridiautoja. Anttilan auto tulee olemaan hybridi.

Juttua korjattu 10.8. kello 19.25. Jutussa rinnastettiin aiemmin virheellisesti autoetu ja leasing-maksu. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkydön autoedun suuruuden sanottiin olevan samaa luokkaa kuin kuin Vantaan johtajien autoedun yläraja. Aronkydön kohdalla kyse oli autoedusta, mutta Vantaan johtajien kohdalla kuukausittaisesta leasing-maksusta.