Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pian koittaa syksyn ensimmäinen kouluaamu, Vantaalla koulutielle lähtee noin 2 400 ekaluokkalaista

Koulut alkavat Vantaalla ensi torstaina. Samana päivänä, 11. elokuuta käynnistyy lukuvuosi myös Vantaan lukioissa. Ammattiopisto Variassa palattiin opintojen pariin jo 3. elokuuta.

Vantaalla koulutielle lähtee reilu 2 400 ekaluokkalaista. Heistä noin 80 aloittaa ruotsinkielisessä opetuksessa. Tulevana lukuvuonna suomenkielisessä perusopetuksessa tulee olemaan kaikkiaan noin 23 700 oppilasta ja ruotsinkielisessä noin 720.

Yksivuotisessa esiopetuksessa on tänä vuonna 2 600 vantaalaislasta. Kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun on valittu 500 lasta.

Vantaan lukioissa aloittaa tänä syksynä 1 341 uutta opiskelijaa. Ammattiopisto Varian neljässä eri toimipisteessä aloittaa yhteensä 832 uutta opiskelijaa.

Tänä syksynä Vantaalla käynnistyy myös ensimmäistä kertaa TUVA eli tutkintoon valmentava koulutus, joka valmentaa opiskelijaa toisella asteella tarvittavia opiskeluvalmiuksia varten. Vantaan kaupungin mukaan koulutukseen voi hakea myös, jos ei ole vielä varma, mitä haluaa opiskella peruskoulun jälkeen. Variaan ja TUVA-koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa, joten uusia opiskelijoita aloittaa niissä ympäri vuoden.