Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun aurinko laskee, elokuva pyörähtää käyntiin – Lammaslammen rantaan nousee valkokangas, leffaa ennen keskustellaan alueen tulevaisuudesta

Pähkinärinteessä voi nauttia perjantaina ulkoilmaelokuvasta. Laajakangas kohoaa piknikpuistoon, jossa voi auringon laskeuduttua uppoutua Tove-elokuvaan. Kyseessä on Pop Up Kino Helsingin ja Pähkinärinne-Seuran leffapiknik-tapahtuma. Pop Up Kino Helsingin Janne Hulkkonen kertoo idean tapahtumaan tulleen Pähkinärinne-seuran aktiiveilta.

– Tämä on hienoa asukasaktiivisuutta, Hulkkonen painottaa.

Pop Up Kino Helsinki on järjestänyt Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa useita ulkoilmaleffatapahtumia. Myös Pähkinärinteen tapahtuma mahdollistuu kaupungin rahallisella tuella. Tapahtumaan on asukkailla vapaa pääsy.

Elokuva pyörähtää käyntiin Lammaslammen rannalla noin klo 21.30. Itse tapahtuma alkaa jo kello 19. Ennen elokuvaa kello 19.45 on keskustelutilaisuus alueen kaavoitussuunnitelmista. Paikalla on myös kahvila.

– Lammaslammen läheisyyteen uhkaa tulla pientalokaupunki. Kaavoitus käynnistynee syksyllä. Meillä on pelko, että ihmisten luontokokemukset pienenevät, jos pientaloalue toteutuu, selvittää Pähkinärinne-Seuran puheenjohtaja Arno de la Chapelle.

Tämä on hienoa asukasaktiivisuutta.

Keskustelutilaisuuteen on tulossa myös vantaalaisia poliitikkoja.

– Toteutuessaan pientalokaupunki tukkii luontoyhteyden Lammaslammelta esimerkiksi Soltorpin luonnonsuojelualueelle, kertoo Pähkinärinne-Seuran varapuheenjohtaja Jarmo Lounassalo.

Lounassalo kokee tärkeänä, että Lammaslampea kehitettäisiin virkistys- ja luonnonsuojelualueena. Lammaslampi ja sen ympäristö on suosittu ulkoilualue.

Pop Up Kino Helsingin toiminnan yhtenä ideana on viedä leffoja yllättäviin paikkoihin, joissa niitä ei yleensä nähdä.

Lue lisää aiheesta: Vantaalla voi pian taas katsella leffoja ulkona jättivalkokankaalta – "Päätimme valita neljä elokuvaa, joilla on vähän erilainen luonne"

– Haluamme tapahtumillamme myös tuoda esille yhteisten tilojen merkitystä kaupunkilaisille ja lisätä keskustelua aiheen ympärillä.

Hulkkonen muistelee vuotta 2015, jolloin Pop Up Kino Helsinki järjesti ensimmäisen leffatapahtuman Helsingissä Kivinokan uimarannalla.

– Kivinokka on mökkialue, jonka kaupunki aikoi kaavoittaa asuinalueeksi, jonka kaupunki aikoi kaavoittaa. Mökkiläiset halusivat tuoda esille, kuinka tärkeää on säilyttää paikka virkistyskäytössä. Tapahtumaan tuli tuhansia ihmisiä. Lopulta Kivinokka päätettiin säilyttää virkistysalueena, Hulkkonen kertoo.

Leffapiknik Lammaslammen pikniknurmella perjantaina 12. elokuuta kello 19 alkaen. Kello 19.45 keskustelutilaisuus Lammaslammen tulevaisuudesta. Elokuva alkaa noin kello 21.30.