Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskiaika tulee tutummaksi Vantaan Helsingassa lauantaina

Helsingan keskiaikapäivässä 13. elokuuta pääsee perehtymään aikakauteen syvällisemmin, kun osallistuu Pyhän Laurin kirkossa ja kappelissa pidettäville maksuttomille luennoille.

Kirkonkellot soittavat tapahtuman alkaneeksi kello 11 ja siitä vartin kuluttua kirkossa alkaa FM Saila Leskisen luento Soli Deo Gloria – pitkä reformaatio ja 1600-luku kirkkotaiteessa.

Ketkä rakensivat Helsingan kirkon, selviää saman nimisellä kello 14.15. alkavalla FT Panu Savolaisen luennolla ja kello 15.15 FT Tapio Salminen kertoo keskiajan vantaalaisista Tallinnassa ja Tukholmassa.

Pyhän Laurin kappelissa luennoi FM Paula Rajala otsikolla Pyhän Laurin kirkko ja kirkkomaa keskiajalla kello 16.15 ja tuntia myöhemmin FM Janika Aho kertoo keskiaikaisten kirkkojen seinämaalausten maailmasta.

Päivän aikana järjestetään myös 45 minuutin mittaisia keskiaikaopastuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ensimmäiset (ruotsiksi ja englanniksi) lähtevät Makasiinien vierestä kello 13. Suomenkielinen opastus alkaa samasta paikasta kello 16.30.

Luentojen lisäksi keskiaikapäivässä on runsaasti muuta ohjelmaa, kuten työpajoja ja erilaisia näytöksiä.

Helsingan keskiaikapäivä järjestetään lauantaina kello 11–18 Vantaan Pyhän Laurin kirkon ympäristössä ja pappilan puistossa nyt seitsemännen kerran. Sen pääjärjestäjä on Vantaa-Seura yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue myös: Kesän paras hetki lähenee: vantaalaispariskunta saa taas ottaa jalkapuun ja häpeäpaalun käyttöön eikä rangaistavista ole pulaa – "Ihan nauhana on ihmisiä jonottamassa"

BRQ Vantaa -festivaali alkaa ja muistaa vanhoja mestareita tavallista runsaammin