Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan aikuisopiston rehtori tietää, millaisille kursseille on tänä syksynä tunkua – Tarjolla on virtuaalisia viinimatkoja, ukrainan kieltä, etnisiä ruokia...

Kotoiluun liittyvät kurssit kiinnostavat, tietotekniikkaan liittyvät peruskurssit eivät puolestaan vedä.

Kiinnostaako espanjan kielen opiskelu kokkaamisen tai akvarellimaalaamisen ohessa? Entäpä ikkunaremonttireiskaksi pätevöityminen tai huonekalujen kunnostamiseen perehtyminen? Jos vastaat kyllä, et ole yksin.

Vantaan aikuisopiston rehtori Petri Vahtera kertoo, että suosiota nauttivat tällä hetkellä kaikki kodin- ja puutarhanlaittoon liittyvät kurssit sekä muista maista tuulahduksia tuovat kurssit.

– Etniset ruokakurssit ovat olleet hyvin suosittuja. Ehkä eri kulttuurien ruoka kiinnostaa, koska korona-aikana ei ole päästy matkustelemaan, Vahtera arvelee.

Myös viininystävät pääsevät aikuisopistossa makumatkalle.

– Tänä syksynäkin ohjelmassa tulee olemaan virtuaalisia "viinimatkoja", joissa tutustutaan viininviljelysalueisiin digitaalisesti.

Vahtera tietää myös, mikä ei tähän maailmanaikaan kiinnosta.

– Suosiota ei ole enää juuri lainkaan tietotekniikkaan liittyvillä peruskursseilla. Harva tuntuu kaipaavan vaikkapa Office-ohjelmien perusteiden kurssia. Siksi niitä on meidän kurssiohjelmassa todella vähän.

Rehtori pohtii, että tietokoneen ja älypuhelimen käytöstä on tullut osa arkipäivää, ja niiden käyttö on monilla hanskassa. Ohjelmat myös opastavat itse.

– Täytyy muistaa, että tietotekniikkaopastusta tarjotaan nykyään muun muassa kirjastoissa.

Suosiotaan on merkittävästi menettänyt myös osa kielikursseista.

– Perinteisesti suosittujen kielten, kuten englannin ja saksan, vetovoima on vähentynyt. Kurssien osallistujamäärät ovat pienentyneet.

Aikuisopistossa odotetaan Vahteran mukaan suurella mielenkiinnolla, millaisen suosion uudet kielikurssit tänä syksynä saavat.

– Meille on tullut toiveita vietnamin kielen kurssista. Sellainen järjestetään js syksyllä alkaa myös ukrainan kielen kurssi.

Vantaan aikuisopiston kurssitarjonta löytyy netistä www.ilmonet.fi ja opiston henkilökunta auttaa kurssin valinnassa joko puhelimitse tai paikan päällä (09 8392 4342, Opistotalo, Lummetie 5).