Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

600 poliisiksi haluavaa joutuu lähipäivinä 10 tunnin koetukseen – Haasteina 1500 metriä, essee, ketteryyskokeita...

Valintakokeet Poliisiammattikorkeakoulussa ovat jälleen alkaneet.

Luvassa poliiksi haluaville on lähipäivinä muun muassa psykologisia testejä, esseen kirjoittaminen, 1 500 metrin juoksu, voima- ja ketteryyskokeita.

Suomenkielisen poliisi (AMK) -tutkinnon valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 10.–12. elokuuta ja 15.–18. elokuuta Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Kokeeseen osallistuu noin 600 hakijaa touko-kesäkuun hakujaksolta. Ruotsinkielisen poliisikoulutuksen valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään 23. elokuuta, ja osallistujia kokeessa on noin 60.

– Valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu fyysinen testi, kirjallinen koe ja psykologisia testejä. Valintakoepäivä kestää yhteensä lähes kymmenen tuntia, kertoo opintoasiainpäällikkö, ylikomisario Jyrki Haapala tiedotteessa.

Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet hakijat pääsevät kokeen toiseen vaiheeseen. Se on suomenkieliseen koulutukseen hakeneilla lokakuussa ja ruotsinkieliseen koulutukseen hakeneilla syyskuussa. Silloin hakijat osallistuvat yksilö- ja ryhmätehtävään, haastatteluun sekä soveltuvuusarviointia täydentäviin testeihin.

Eniten pisteitä valintakokeessa voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus loppupisteytyksessä on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja fyysisen testin osuus on 20 prosenttia.

Valintaprosessiin kuuluvat myös terveystarkastus, huumausainetestaus, Suojelupoliisin tekemä turvallisuusselvitys ja uimataidon todistaminen.

Koulutukseen valitut opiskelijat aloittavat poliisiopintonsa tammikuussa 2023.