Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla on keinonsa rangaista rakennusyhtiötä, jos Kivistön kauppakeskuksen valmistuminen viivästyy jälleen

Kivistön kauppakeskuksen valmistuminen on moneen kertaan lykkääntynyt. Kauppakeskuksen rakentava Lehto Group Oyj kertoi maaliskuussa kauppakeskuksen valmistuvan uuden aikataulun mukaisesti syksyllä 2023.

Kiinteistön omistaa sijoitusyhtiö eQ Liikekiinteistöt. Kauppakeskusta rakentaa ja maanvuokrasopimuksen mukaisesti tontista maksaa vuokraa Lehto Tilat Oy.

Koska Vantaan kaupunki omistaa kauppakeskuksen tontin, sillä on keinonsa rangaista rakentajaa, mikäli kauppakeskus ei valmistu ajoissa.

– Sopimukseen on kirjattu, että Vantaan kaupungin saamaa maanvuokraa korotetaan vuoden 2024 alkupuolella, jos kauppakeskus ei ole tuolloin vielä valmis, Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Tero Anttila sanoo.

Lehto Tilat Oy voi siirtää maanvuokrasopimuksen kolmannelle taholle ilman kaupungin kirjallista suostumusta vasta sen jälkeen, kun rakentamisvelvoite on täytetty eli kun kauppakeskus on valmistunut.

Kivistön kauppakeskukseen tulee terveysasema, päivittäistavarakaupat Lidl ja S-market sekä Vantaan kaupungin kaupunkikulttuurin tilat sisältäen kirjaston ja nuorisotilat. Lisäksi kauppakeskukseen tulee kuntokeskus sekä ravintoloita ja kahviloita. Kauppakeskuksen nimeksi valittiin Kivis.

Lue myös: Kivistön kovan onnen kauppakeskusta rakentavan Lehto Groupin johtaja: Hankkeen viivästyminen ei liity yhtiön taloudelliseen tilanteeseen

Kivistön kauppakeskus sai jo nimen ja nettisivut – "Nimi kuvastaa hyvin kaupunginosaa"

Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"