Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki toimittanut roskiksia espanjansiruetanoille Kivistöön ja Lapinkylään – Keravan kaltaista kannustusta talkoisiin ei ole Vantaalla tehty

Jos vantaalaiset innostuvat keräämään espanjansiruetanoita, kaupunki lupaa toimittaa talkoolaisille espanjansiruetanoille tarkoitettuja roskiksia.

Roskiksia toimitetaan kaupungin puisto- ja metsäalueilta kerätyille, tapetuille etanoille. Kiinteistöjen tonteilla ja piha-alueilla vieraslajien, myös espanjansiruetanan, torjunnasta ja jätteen käsittelystä vastaavat kiinteistöjen omistajat ja haltijat.

Vantaan kaupunkiympäristön toimialalta kerrotaan, että tänä kesänä on toimitettu kolme roskista espanjansiruetanoiden kerääjille, kaksi Kivistöön ja yksi Lapinkylään.

Lue lisää: Tappajaetana jo napapiirillä asti – liikkuu jopa 50 metriä yössä ja syö painonsa verran vuorokaudessa

Keravan kaupunki tiedotti heinäkuun alussa asentavansa etanaroskiksia kaupunkilaisten käytettäväksi. Samalla Kerava kannusti asukkaita järjestämään talkoita espanjansiruetanan torjumiseksi.

Vantaalla vastaavaa kehotusta ei ole kaupunkilaisille annettu, mutta ohjeistusta ja roskiksia kaupungilta saa halutessaan. Vantaan viheryksiköstä saatujen tietojen mukaan, espanjansiruetanat eivät ole Vantaalla aiheuttaneet tuhoja puisto- ja puistometsäalueiden kasvillisuudelle.

Vantaan puistoalueilla ei käytetä torjunta-aineita espanjansiruetanoiden torjuntaan, koska tehokas torjunta puisto- ja puistometsäalueilla edellyttäisi toistuvaa suurien torjunta-ainemäärien levittämistä taajamaluontoon.

Kaupunki muistuttaa, että etanoiden kerääjien on huolehdittava siitä, että etanat on tapettu ennen niiden laittamista astioihin. Etanat voi tappaa esimerkiksi kaatamalla kiehuvaa vettä niiden päälle.

Lue lisää: Näin hävität kotipihan ’’inhottavan, ison ja limaisen’’ otuksen ennen kuin se munii 300 munaa