Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Huijari iski Vantaan Sanomien lukijakilpailuun – älä klikkaa häirikön lähettämää "voittolinkkiä"

Vantaan Sanomien Facebook-sivuilla käynnissä olleeseen kilpailuun iski keskiviikkoiltana huijari.

Lehden nimissä esiintynyt huijari onnitteli lukija-arvontaa osallistuneita voitosta ja lähetti kilpailuun osallistujille viestin, jossa pyysi "voittajaa" klikkaamaan linkkiä.

Tarkkasilmäisimmät lukijat huomasivat nopeasti, että kyseessä on huijaus.

– Vantaan Sanomat järjestää Facebook-sivujensa kautta säännöllisesti erilaisia arvontoja. Emme kuitenkaan koskaan laita arvontoihin linkkejä, joita tulisi klikata, muistuttaa Vantaan Sanomien päätoimittaja Mia Lindström.

– Otamme voittajiin aina henkilökohtaisesti yhteyttä ja pyydämme ainoastaan palkinnon toimittamiseksi tarvittavat yhteystiedot, hän lisää.

Vantaan Sanomat toivoo, ettei kukaan häiriköltä viestin tai kommentin saanut klikkaisi linkkejä tai vastaisi häirikölle.

– Olemme tapahtuneesta pahoillamme ja selvitämme asiaa, jotta näin ei tapahtuisi jatkossa, Lindström lupaa.

Erilaiset verkkohuijaukset ovat yleistyneet viime aikoina. Usein huijausyritykset ovat myös hyvin aidon näköisiä. Esimerkiksi S-Pankki tiedotti kesäkuussa varsin aidon oloisista tekstiviestihuijauksista. Heinäkuussa tekstiviestihuijauksista tiedotti myös Verohallinto.

Yhteistä niin tekstiviestitse kuin sosiaalisen median kanavissa tapahtuville huijauksille on usein pyyntö klikata tiettyä linkkiä. Toisinaan kalastellaan myös pankkitietoja, joita ei luonnollisestikaan kuulu antaa niitä pyytävälle.