Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin surullisen kuuluisa palkkajärjestelmä otetaan käyttöön myös Vantaalla – Kaupunki varautuu ongelmiin poikkeuksellisilla keinoilla

Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja ei usko, että uuden palkkajärjestelmän käyttöönotto sujuisi kokonaan ilman virheitä.

Vantaan kaupunki ottaa lokakuun alussa käyttöön uuden palkanlaskentajärjestelmän. Muutos pelottaa, sillä kyseisen palkanmaksujärjestelmän käyttöönotto johti Helsingissä vakaviin ongelmiin. Palkkoja jäi kokonaan tai osittain maksamatta ja joillekin työntekijöille palkkaa maksettiin liikaa.

Palkka-asioista Vantaan kaupungilla vastaava henkilöstö- ja konsernijohtaja Kirsi-Marja Lievonen myöntää rohkeasti, että uuden järjestelmän tulosta seuraa hyvin todennäköisesti ongelmia.

– Älkää odottako, että järjestelmän käyttöönotto sujuisi ilman yhtään virhettä. Tällaiset projektit eivät voi onnistua täydellisesti. Ongelmiin on syytä henkisesti varautua.

Lievonen ei kuitenkaan ole sitä mieltä, että Vantaalla Hertaksi nimetty ohjelma olisi huono.

– Minulla on se käsitys, että Helsingissä järjestelmän käyttöönotossa kohdatut ongelmat eivät itse asiassa olleet järjestelmän vika. Ongelmiin ovat voineet olla syynä virheet siirrettäessä tietoja vanhasta järjestelmästä uuteen sekä henkilöstön puutteellinen kouluttaminen.

Lievonen listaa muutamia kohtia, joissa voi olla odotettavissa hankaluuksia.

Tällaiset projektit eivät voi onnistua täydellisesti.

– Tietojen siirtoa uuteen järjestelmään ei voida tehdä edellisenä yönä, yhdessä yössä. Tietoa siirretään vähitellen. Miten tiedon "virkistäminen" hoidetaan silloin, kun järjestelmän käyttöönottohetki on?

Yksiköittäin Lievonen ennustaa, että vaikeinta voi olla opetuspuolella.

– Siellä ei ole aiemmin ollut käytössä kaiken kattavaa sähköistä järjestelmää henkilöstöasioiden hoitamiseen. Heillä on edelleen osittain skannattu paperilomakkeita.

Kaupungilla on mietitty toimintamalli myös siltä varalta, että Helsingissä koetut ongelmat palkanmaksussa toteutuisivat myös Vantaalla. Palkat on mahdollista maksaa pikana, mikäli työntekijä jää ilman palkkaa virallisena palkkapäivänä.

– Pikapalkkoja voidaan maksaa, vaikka pankki ottaa siitä suolaiset rahat, jos palkkoja maksetaan normaalin palkka-ajon ulkopuolella.

Lievonen toivoo, että uuden palkkajärjestelmän käyttöönoton jälkeen kaupungin työntekijät tarkistaisivat palkkalaskelmansa tarkasti.

– Palkkalaskelman tarkistaminen on aina tärkeää, mutta erityisen tärkeää se on uuden järjestelmän tultua.

Helsingin kaupungilla suurimmat ongelmat ovat Lievosen mukaan koskeneet ennen kaikkea uusia työntekijöitä ja sijaisia. Avainasemassa ovat tietoja järjestelmään syöttävät esimiehet.

Muutokseen on varauduttu palkkaamalla henkilöstöpuolelle lisää työntekijöitä, niin palkanlaskentaan kuin asiakaspalveluun.

– Kyseessä on merkittävä lisäresurssi, noin 10 henkilöstövuotta. Lisäresurssi on niin kauan kun on tarpeen.

Entinen Vantaan kaupungin HR-järjestelmä oli Lievosen mukaan teknologialtaan niin vanhentunut, ettei sitä ole voitu kehittää enää viiteen vuoteen.

– Uuden järjestelmän etuna on muun muassa se, että sitä voi käyttää mobiililaitteissa ajasta ja paikasta riippumatta.

Uusi järjestelmä otetaan lokakuun alussa käyttöön kaikilla Vantaan toimialoilla lukuun ottamatta sosiaali- ja terveystoimea sekä Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta, jotka siirtyvät vuodenvaihteessa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hoiviin.