Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmäessä kerrostaloasunnossa sattuneen räjähdyksen syyksi epäillään kemikaalia tai kaasua – Poliisi: "Tässä kohtaa näyttää siltä, että kyseessä ei ole pommi"

Myyrmäessä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa sattui lauantaina räjähdys. Itä-Uudenmaan poliisin komisario Paavo Ritari kertoi maanantaina Vantaan Sanomille, että tapausta tutkitaan tällä hetkellä tutkintanimikkeellä varomaton käsittely. Ritari sijaistaa tapauksen varsinaista tutkinnan johtajaa.

Ritarin mukaan poliisi epäilee, että asunnossa on käsitelty jotain kemikaalia tai kaasua varomattomasti.

– Poliisi ei sulje mitään vaihtoehtoja pois, mutta tässä kohtaa näyttää siltä, että kyseessä ei ole pommi, Ritari sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi sai lauantaina hälytyksen Myyrmäessä sijaitsevalle Huddingenpolulle puoliltapäivin. Paikalle hälytettiin poliisin lisäksi ensihoito ja pelastuslaitos.

Räjähdyksessä loukkaantui yksi henkilö, jonka ensihoito kuljetti sairaalaan. Ritarin mukaan loukkaantunut henkilö on päässyt kotiutumaan, mutta häntä ei ole vielä kuultu. Ritarin mukaan loukkaantunut henkilö oletettavasti asui asunnossa, jossa räjähdys tapahtui.

Asunnossa on Ritarin mukaan suoritettu teknistä tutkintaa ja otettu näytteitä. Asunto, jossa räjähdys tapahtui vaurioitui. Naapuriasunnot säilyivät vaurioitta.

– Poliisin rikostekninen laboratorio tutkii näytteet. Tulosten saamiseen menee noin kuukausi.

Ritarin mukaan räjähdykseen liittyvät selvitystyöt ovat poliisin arjessa melko harvinaisia.

– Ei näitä joka päivä tule, hän toteaa.