Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jos ihminen ei kehtaa tilata Alibia, voi olla kunniakkaampaa ostaa rikollismaailmasta kertova kirja" – Nämä kirjat myivät eniten keskikesällä

Kesä-heinäkuun myydyin kirja oli Satu Rämön esikoisdekkari Hildur (WSOY, 2022). Sähköisenä myytyjen tietokirjojen ykköseksi kivunnut toimittaja Tiia Rantasen omaelämäkerta Suurin piirtein (Kosmos, 2022) taas juhlii tavallisuutta ja elämän pieniä sattumuksia. Näin kertoo Kirjakauppaliitto tiedotteessaan.

Ääni- ja sähkökirjoina suomalaisia kiinnostivat myös elämäkertojen ja rikolliskirjallisuuden yhteentörmäys eli rikollisten elämäkerrat. Äänikirjoina myytyjen tietokirjojen listaykkönen oli kesä-heinäkuussa Tapani Baggen ja Jari Eklundin Prosenttimies – Bikerin tarina (Docendo, 2022).

– Suomalaisilla on omituinen viehtymys rikollismaailmaan, luetaanhan meillä myös paljon dekkareita. Näihin kirjoihin liittyy myös varmasti paljon uteliaisuutta, Suomalaisen Kirjakaupan kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola sanoo tiedotteessa.

– Kevyesti sanottuna jos ihminen ei kehtaa tilata Alibia, voi olla kunniakkaampaa ostaa rikollismaailmasta kertova kirja, Pikkola jatkaa.

Mitä Suomi lukee -tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalka- ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin.