Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki pohtii parhaillaan, kuka pyörittää Kino Myyriä jatkossa – Syksyn ajan elokuvia tuottaa Myyrmäki-talon tiloissa Pop Up Kino Helsinki

Vantaan kaupunki tekee alkusyksyn aikana selvityksen, millä tavalla Kino Myyrin toiminta jatkossa järjestetään. Syksyn ajan Kino Myyrissä nähdään elokuvia Pop Up Kino Helsingin esittäminä. Yritys on pyörittänyt elokuvia Kino Myyrin tiloissa viime joulukuusta lähtien.

Lue lisää: Kino Myyri saa jatkoaikaa – elokuvateatterin toiminta jatkuu ensi kevääseen

Kaupunki aikoo selvittää, onko nykyinen malli toimiva vai tulisiko teatterilla olla perinteinen leffayrittäjä. Kino Myyrin elokuvateatteriyrittäjä lopetti toiminnan joulukuussa 2020.

Lue lisää: Myyrmäen oma leffateatteri lopetti – Pitkäaikainen yrittäjä: "Rahat loppuivat"

Vantaan kulttuuripäällikkö Reeli Karimäen mukaan selvitystyön taustaksi on jo kuultu Myyrmäen alueen asukasjärjestöjä ja haettu kokemuksia muun muassa Kino Tapiolasta.

– Vahvasti näyttää siltä, että perinteistä elokuvateatteria on vaikea saada kannattavaksi, Karimäki toteaa.

Avoinna on vielä se, tuleeko elokuvateatterin maksaa tiloista vuokraa. Karimäki näkee yhtenä vaihtoehtona sen, että kaupunki tarjoaa tilat ilmaiseksi, niin elokuvayrittäjälle kuin järjestöille.

Kino Myyri on ollut myllerryksen jaloissa viime vuosina. Teatterilta uhkasi lähteä tilat alta, koska kaupunki suunnitteli vapaa-ajan palveluiden tilojen siirtoa Myyrmäki-talossa sijaitseviin tiloihin, kuten Kino Myyrin tiloihin.

Lue lisää: Vantaan kaupungilla on tuskainen työ Myyrmäessä: Isomyyrin purkaminen vie monelta tärkeältä toimijalta tilat ja korvaavat pitäisi löytää lähistöltä

Vantaan kaupunkikulttuurin toimialan apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrandin mukaan tarkoituksena oli, että monitoimitila Arkin tilat siirtyvät Myyrmäki-taloon.

– Kun asiasta nousi vahva asukasliike, vasta siinä vaiheessa hahmotimme, kuinka tärkeä asia Kino Myyri oli asukkaille, Åstrand myöntää.

Lue lisää: Yli 500 kannattaa Kino Myyrin säilyttämistä Myyrmäessä – "Lähielokuvateatteri on kulttuuriteko"

Asukkaiden mielipide on nyt kuultu ja Åstrand lupaa, että Kino Myyri voi jatkaa Myyrmäki-talossa niin kauan kuin rakennus on paikallaan. Tämän hetkisen suunnitelman mukaan rakennus tullaan purkamaan lähivuosina. Jos toimintaa päätetään jatkaa perinteisen elokuvayrittäjän voimin, järjestetään yrittäjille kilpailutus. Jos toiminta jatkuu nykyisen kaltaisella konseptilla, ei Åstrandin mukaan ole tarvetta järjestää kilpailutusta.

Lue lisää: Kino Myyrin paikalle on tulossa uusi yrittäjä – "Yhteydenottoja on tullut 5–6"

Pop Up Kino Helsingin tuottaja Janne Hulkkonen sanoo yrityksen jatkavan erittäin mielellään toimintaa Kino Myyrissä, jos se on mahdollista.