Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Nuku yö ulkona -tapahtuma houkuttelee telttailemaan – Kuusijärvelläkin saa telttailla yhden yön ajan

Valtakunnallisessa Nuku yö ulkona -tapahtumassa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa virallista ohjelmaa myös Vantaalla.

Tapahtumaa vietetään Suomen luonnon päivänä lauantaina 27. elokuuta kello 17 alkaen.

Yöpyä voi vaikkapa teltassa tai riippumatossa. Paikan retkelle voi löytää Kuusijärveltä, Korvenportista tai Sipoonkorven kansallispuiston merkityiltä telttailupaikoilta. Näitä ovat Ängesböle, Bisajärvi, Fiskträsk, Kalkkiruukki ja Bakunkärr.

Jos haluaa yöpyä kansallispuiston merkityillä telttailupaikoilla, ei tapahtumaan tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kuusijärvellä telttapaikkoja on rajoitettu määrä, joten tapahtumaan täytyy ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumislinkki löytyy Vantaan kaupungin tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.vantaa.fi.

Tapahtuman aikana Kuusijärvellä ja Sipoon Korvenportissa järjestetään myös yöpyjille maksutonta ohjelmaa. Esimerkiksi Kuusijärvellä voi osallistua metsäjoogaan ja polkujuoksuun sekä tulistella grillikodalla. Yöpyjät voivat myös saunoa telttasaunassa.

Korvenportissa yöpyjät voivat lähteä opastetulle retkelle lähiluontoon ja testata tietämystään Sipoonkorpi-aiheisessa luontovisassa. Tapahtuma päättyy sunnuntaiaamuna.