Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan vanhin lähiö juhlii lauantaina – Kaivokselan kyläjuhlassa voi tutustua alueen historiaan

Vantaan vanhin lähiö on 60-vuotias Kaivoksela, jonka historiaan voi tutustua kyläjuhlassa sunnuntaina.

Ensimmäiset kerrostaloasukkaat muuttivat Aarne Ehojoen suunnittelemiin kerrostaloihin elokuussa 1962 ja samana vuonna valmistui Vantaan vanhin ja aikoinaan myös suurin ostoskeskus.

Lue myös: Kaivokselassa on haluja purkaa ostoskeskus ja rakentaa lisää, mutta samalla pitää säilyttää kulttuurihistoriaa – Kampaamoasiakas ostarista: "Tämä on omalla tavallaan arvokas"

Kaivoksela rakentui aikoinaan kerralla valmiiksi kokonaisuudeksi. Ideana oli tuolloin, että palvelut sijaitsevat kävelyetäisyydellä.

Lue myös: "Vantaan Tapiolasta" löytyy näkemisen arvoinen retkikohde

Kyläjuhlassa historiaan voi tutustua Vantaa-Seuran kävelykierroksilla, jotka starttaavat kello 12 ja 14. Friskis&Svettis Vantaa vetää koulun pihalla ulkojumppaa kello 13. Vantaankosken seurakunta pitää ulkoilmamessun kello 10 Kaivokselan entisen kirkon tontilla.

Lue myös: Vantaa ennen ja nyt | Kaivoksela sai 60-luvulla rakennetun kunnallistekniikkansa valtakunnallisesti poikkeuksellisella tavalla – Vanha vesitorni palvelee nykyään muun muassa lentoliikennettä

Kyläjuhla Kaivokselan koululla (Kaivosvoudintie 10) su 21.8. klo 10–15.