Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silvolan yritysalueelle Kaivokselaan halutaan rakentaa asuntoja – Volvo myymässä tontin

Alueen asemakaavoitus ei ole alkamassa ihan heti.

Kaivokselassa Silvolan yritysalueen muuttuminen asuinkäyttöön on ottanut askeleen eteenpäin Volvo Finland Ab:n tehtyä esisopimuksen tonttinsa myynnistä Avain Yhtiöille ja T2H:lle. Tontti on pinta-alaltaan noin 5,2 hehtaaria, ja se sijaitsee Hämeenlinnanväylän itäpuolella.

Volvon Kaivokselan tontilla toimivat yhtiön kuorma-autotoiminnot 1970-luvun alusta lähtien, mutta ne siirrettiin 2017 uusiin tiloihin Viinikkalan Osumakujalle.

Tontin hankkineet yhtiöt haluavat purkaa rakennukset, kuten kulkuneuvojen suojat ja rakentaa tilalle asuntoja. Alueelle voisi tulla useamman kerrostalon muodostamia asuinkortteleita, joihin tehtäisiin esimerkiksi vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja Aran tukemaa sosiaalista asuntotuotantoa.

Avain Yhtiöiden rakennuttamisen liiketoimintajohtaja Peter Hellman sanoo tiedotteessa, että hankkeessa voidaan edistää ekologista kaupunkirakentamista, koska paikka on hyvien liikenneyhteyksien varrella. Alueen eteläpuolella sijaitsee Helsingin Kuninkaantammen asuinalue.

Alueen asemakaavoitus ei ole alkamassa ihan heti.

– Kaupungin 10 vuoden palveluverkkosuunnitelmassa ei ole varauduttu Silvolan asuntoalueen rakentamiseen, kertoo Länsi-Vantaan aluearkkitehti Timo Kallaluoto.

Hän lisää vielä, että Vantaan uusi yleiskaava tähtää vuoteen 2050 eikä Silvolan yritysalue kuulu ensimmäisiin asemakaavoitettaviin uusiin asuntoalueisiin.

Lue vielä: Vantaa tiivistyy ja vihertääkin vielä 30 vuoden kuluttua – yleiskaavapäällikkö: "Suunnittelu jatkuu"