Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tällaisen lentokoneen Puolustusvoimat lahjoitti Varialle – katso kuvat

Vantaan ammattiopisto Varia on saanut Puolustusvoimilta lentokoneen opetuskäyttöön.

Kone on lentäjien peruskoulutuksessa Tikkakoskella hyödynnetty Valmet L-70 Vinka (VN-24).

Ilmavoimat sai Vinkan käyttöönsä 1980. Sen elektroniikka nykyaikaistettiin 2000-luvulla.

Tällä on iso periaatteellinen merkitys niin lentokoneasentajien koulutukselle kuin myös ympäristövastuulliselle toiminnalle.

– Kone on ensimmäinen Varialle Puolustusvoimilta lahjoituksena tuleva kone. Siksi tällä on iso periaatteellinen merkitys niin lentokoneasentajien koulutukselle kuin myös ympäristövastuulliselle toiminnalle. On hienoa, että kalliita laitteita kierrätetään niiden varsinaisen käyttötarkoituksen jälkeen siellä, missä niillä on yhä arvoa, Varian rehtori Pekka Tauriainen toteaa tiedotteessa.

Uusi kone täydentää opetuskäytössä Piper Cheroke - ja Senega-mäntämoottorikoneita. Varialla on ennestään opetuskäytössä myös 50-paikkainen Bombardier CRJ-200LR-matkustajakone.

Ammattiopisto tarvitsee uusia koneita, sillä koulutettavien lentokoneasentajaopiskelijoiden määrä on kasvussa.

Kevään 2022 yhteishaussa lentokoneasennuksen perustutkinto oli taas Varian suosituin hakukohde. Koulutukseen oli 3,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Nyt Variassa opiskelee satakunta tulevaa lentokoneasentajaa.

Uuden koneen avulla lentokoneasentajaopiskelijoille annetaan opetusta, joka koskee metallirakenteita ja niiden tarkastusta, polttoaineruiskutusjärjestelmän ja säätyvän potkurin huoltoa sekä integroitua navigaatio- ja kommunikaatiolaitteistoa.