Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Enemmistö kannattaa tiukempia sääntöjä sähköpotkulaudoille – Puolet vastanneista myöntää rikkoneensa liikennesääntöjä

Moni toivoo tiukempia sääntöjä sähköpotkulaudoilla liikkumiseen.

Tämä käy ilmi sähköpotkulautayhtiö TIER:in tilaamasta tutkimuksesta.

82 prosenttia tutkimuksen vastaajista kannattaa sähköpotkulautailulle promillerajaa ja 67 prosenttia kannattaa lainsäädännön uudistamista. 68 prosenttia toivoo laudoille lisää pysäköintitilaa.

Vain 24 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että sähköpotkulautoihin liittyvät turvallisuusasiat on hoidettu kaupunkien puolelta hyvin. Suurin vastuu turvallisuusasioista on kuitenkin vastaajien mukaan ajajalla itsellään.

Yksi keskustelluimmista ilmiöistä on lautojen kasaantuminen kaupunkien kulkuväylille ja muille paikoille, joihin parkkeeraaminen on kiellettyä. Yli puolet (56 prosenttia) tutkimuksen vastaajista sanoo, että lautojen pysäköintiin liittyviä asioita ei ole järjestetty hyvin, ja 68 prosenttia on sitä mieltä, että parkkeeraamiselle pitäisi varata kaupungissa lisää tilaa.

– Lautojen määrän kasvaessa myös pysäköintiongelmia alkaa esiintyä – monista jo käyttöön otetuista toimenpiteistä huolimatta. Tänä kesänä sovitut pysäköintikäytännöt ovat tuoneet tilanteeseen jonkin verran helpotusta, ja uusia tapoja etsitään kaupunkien kanssa koko ajan. Useassa Euroopan kaupungissa, kuten esimerkiksi Pariisissa, on vapautettu pysäköintitilaa autoilta muille kulkuvälineille, ja tästä on saatu hyviä kokemuksia, TIERin Suomen maajohtaja Elina Bürkland kommentoi tuloksia tiedotteessa.

Esimerkiksi Helsingissä on tänä kesänä jo noin 18 000 sähköpotkulautaa. 58 prosenttia vastaajista onkin sitä mieltä, että lautoja on heidän kotikaupungissaan jo liikaa.

Noin puolet vastaajista kertovat rikkoneensa jotain liikennesääntöä lautaillessaan: 36 prosenttia on esimerkiksi ajanut jalkakäytävällä ja 17 prosenttia humalassa. Yleisin syy (33 prosenttia vastaajista) sääntöjen rikkomiseen on piittaamattomuus. 30 prosenttia puolestaan sanoo, ettei ole tietoinen kaikista säännöistä.